Allt trendigare att beställa hem matlådor
Artiklar

Allt trendigare att beställa hem matlådor

En trend som har vuxit sig allt större på senare år är att beställa hem matlådor. Det är helt enkelt som att beställa matlåda på restaurang, fast lite roligare!

Det kan vara svårt att veta vilken mat som passar att ta med i matlådan. Att få i sig hela kostcirkeln krävs viss ansträngning, och på det behöver maten vara god efter den värmts på. Det ständiga dilemmat blir därmed vad man ska ha i matlådan. Färdiga matlådor löser dessa problem, då du varje vecka får med nya recept som både kan utmana dina smaklökar och ge dig en varierad kost.

Spara tid och möda med färdiga matlådor

Ett sätt att förenkla vardagen är att ta hjälp från en extern aktör, detta kan antingen vara att äta lunch på någon lokal restaurang, eller genom att köpa färdiga matlådor. Matkassar och matlådor har under senaste tiden blivit alltmer populära, till stor del på grund av bekvämligheten de medför och tiden som sparas. Läs recensionerna hos Jämförmatlådor för att hitta det bästa alternativet för dig. Där kan du se vad andra tyckt om de färdiga matlådorna innan och du kan även se priser och bilder på maten.

Att köpa lunch ute varje dag kan i längden bli kostsamt, så ett mer ekonomiskt alternativ är färdiga matlådor. Det kan även bli mer kostnadseffektivt än att handla och laga maten själv då småköpen som sker under veckan kan bli dyra.

Vad du bör tänka på när du lagar matlådor

När du lagar matlådor är det viktigt att du får med samtliga komponenter i kostcirkeln, samtidigt som det är viktigt att det är en maträtt du tycker om och vill äta flera dagar i rad. Därför är det bra att laga två olika maträtter som du kan växla mellan under veckans gång. OM du beställer färdiga matlådor är det helt enkelt lätt att beställa fler portioner så att du kan variera mera och ha fler lådor till övers.

Klassisk mat till matlådan  

För den som ändå vill fortsätta den klassiska vägen så kan det vara skönt att ha några basrecept att basera matlådorna på när inspirationen falnar. Första steget i planeringen är nämligen att det ska letas upp recept och handlas innan matlagningen ens kommit i gång. Vissa veckor är det svårare än andra att hitta något recept som känns lockande. Då kan det vara en idé att vända sig till de gamla klassikerna.

Korv stroganoff är en klassiker som passar perfekt till matlådor. Det är en simpel maträtt som är god att värma. Den går även att variera rätten då den kan serveras både med ris och pasta. En annan rätt som går att variera är lasagne. Det finns oändligt många variationer på rätten, den kan exempelvis göras vegetarisk med grönsaker och haloumi eller på klassiskt vis med köttfärssås och béchamelsås.  

En annan klassiker är matpajer. Pajen kan anpassas efter dina preferenser och är även en bra rätt för kylskåpsrensning. Gratänger går också att anpassas och blir gott oavsett vad du väljer att lägga i.

Under varmare dagar kan det vara gott att äta mat som serveras kallt. Vid dessa tillfällen är sallader och pastasallader ett säkert kort. Rätten är praktisk på många sätt, dels går den fort att förbereda och kan varieras under veckans gång. Genom att lägga till någon ingrediens som ost eller frukt kan salladen kännas helt annorlunda. 

Du kanske också gillar…