Restauranger i Jönköping

Oavsett om du är förbi Jönköping på förbifarten, eller bor i staden, så kan det vara väldigt svårt att veta vart man ska äta. Staden erbjuder många olika restauranger, men kan upplevas som lite svår att hitta de guldkornen som man är ute efter. Här nedan tar vi upp några av alla de restauranger i Jönköping som kan vara värda att prova på!

Jönköping – Diversifierat restaurangliv

Rent allmänt så skulle man kunna dela upp restaurangerna som ligger nära staden i tre olika områden. På västra delen av Jönköping så hittar du Barnarpsgatan. På denna gatan hittar du en stor del av de restauranger som finns i detta område, och det är oftast här du hamnar om du reser med buss eller tåg till Jönköping, då även resecentrum ligger på väster.

Utöver väster så finns givetvis öster. Här hittar du både Östra Storgatan, som även den är fylld av restauranger. Den största skillnaden är att denna gatan även har väldigt mycket affärer så som klädesbutiker och skönhetsalonger, vilket gör att restaurangerna här passar bra om du är och shoppar.

Sist men inte minst så har vi den så kallade ”bryggan”. Fint beläget vid Munksjön så har du här i princip endast restauranger längst med sjökanten, och har därför de största utbudet du kan hitta i Jönköping City.

Restauranger i Jönköping på bryggan
Jönköping City, ”Bryggan” – runon.se

Twin City

Restaurang Twin City från luften

Twin City hittar du i Hamnparken, granne med kanalen som förbinder Vättern och Munksjön. Twin City kan stoltsera med en härlig uteservering året runt. Deras motto är ”Ditt andra vardagsrum”, vilket är en känsla många tycker de fångar upp. Här bjuds på en härlig atmosfär och det är även en mötesplats där nytt och gammalt möter mat & dryck i en varm atmosfär i hjärtat av Jönköping.

Mer om Twin City hittar du på deras hemsida!

Apolo Beach Bar

Restaurang Apolo Beach Bar Jönköping

Apolo Beach Bar öppnade nu under 2022 vid Vätterstranden. Här hittar du antipasti, olika sallader och charkbrickor. Är du på stranden under sommaren och vill äta vanlig restaurangmat? Då är detta en läglig restaurang för dig. På denna fina plats låg tidigare restaurangen ”På Strand”, vars lokaler nu är ombyggda och gjorda för att passa en lounge bar. Dess uteservering gör det även möjligt att få njuta av frisk luft under både fint och dåligt väder. Detta då uteserveringen nyligen uppgraderats till att nu även ha ett elektriskt tak som möjliggör för att stänga vid dåligt väder.

Här hittar du deras meny!

Ombrelli Jönköping

Restaurang Ombrelli i Jönköping

Ombrelli, som i sitt långa namn kallas för Ombrelli Street Kitchen, började som en idé nedklottrad på en servett under ett besök i Neapel, Italien. Det som skapare här hittade var en distinkt charm i de familjedrivna matvagnarna som fanns utspridda runtom i staden i alla marknaders hörn. Doften av färsk basilika, handgjord pasta och hemlagad ost fyllde luften, och inspirerade. Denna resa skapade ägarnas besatthet och inspiration till att ta med denna erfarenhet tillbaks till Jönköping. ¨

Som på många ställen hittar du här en blandad meny, men något som de är kända för är deras pizzor!

Här hittar du deras meny!

Ester Kök & Bar

Restaurang Ester kök & bar i Jönköping

Restaurang Ester Kök & Bar ligger centralt beläget mitt i Jönköpings centrum vid Munksjön. Här erbjuds en à la carte meny anpassad efter årstiden med alltifrån tapas till kött och fisk. Då och då erbjuds även bufféer av olika slag, så som en buffé av hamburgare.

Ester kök och bar är Smålands första Svanenmärkta krog, vilket innebär att de jobbar med så mycket ekologiska och närproducerade råvaror som möjligt, även ekologiska viner och drycker. Dessutom är de medlemmar i Regional Matkultur Småland för att ta tillvara på regionens råvaror samt gynna lokala producenter.

Här hittar du deras meny!

Stuk

Stuk i Jönköping

Välkommen till ett av Jönköpings mest populära fik / lunchställe. Stuk är känt både för att vara ett bageri och café, men här serveras även lättare lunch där tanken på miljö ligger i fokus.

Stuk är en plats för hemtrevnad och där miljön har en stor betydelse. Här kan du dricka gott kaffe från Koppi, ett svenskt kvalitetsrostat kaffe med mycket smak, bryggt eller handbryggt. Eller passa på att njuta av färskt hembakat bröd, bullar och bakverk som görs ute i butiken. Eftersom detta är en matguide för Jönköpings restauranger så finns givetvis även mat. Detta är lättare luncher, som är allt ifrån deras populära avokadomacka till pizza (stenungsbakad) eller sallad.

Här hittar du deras meny!

Sammanfattning

Som tidigare nämnt så är detta bara ett kort utdrag av alla de fina restauranger som Jönköping har. Vill du hitta de stället med bäst miljö, så tipsar vi därför om att ta ett varv på de 3 stora matgatorna i Jönköping, för att verkligen få känna in atmosfären och därefter bestämma vad som passar bäst. Vi alla är även väldigt olika när det kommer till smak, så vad som inte passar någon annan, kan passa dig helt perfekt!