Matkassar - Vilken är bäst?

Senast uppdaterad: 2023-03-18

Att få tag i en matkasse som passar bra för hela familjen kan vara svårt. Många har olika behov som styr, medans många andra inte nöjer sig med kvalitén som vissa kassar erbjuder. Utöver det har vi givetvis även faktorn pengar. Vad kostar en matkasse? Hur hittar jag en billig matkasse? Här nedan kan du både hitta länkar till bra kassar, men även lite tips och råd för att hitta rätt i djungeln av matkassar du kan välja på.

Matkassarna som presenteras här nedan har alla annonslänkar till vardera sajt. Detta påverkar däremot inte vårt mål på att leverera så bra och ärliga recensioner på för & nackdelar för de olika sajterna.

 

Hellofresh loggan
Hellofresh är en väldigt flexibel kasse, där du lätt kan välja vilken sorts mat du vill ska finnas med. Du får även chansen att kolla igenom maträtterna, och därefter välja bort det du inte vill ha för något godare. Varje vecka finns 15 recept att välja på, som alla tar som max mellan 15-30 minuter att laga.
Linas matkasse utgår från att i så god mån som möjligt, fylla kassarna med lokalproducerade produkter. Här kan du välja på att antingen själv välja rätter utefter en lista. Detta passar dig som är lite noggrann med vad man stoppar i sig. Har du däremot lite mindre tid till att handla så kan du istället välja en av de färdiga kassarna, som räcker till hela familjen.

Det som skiljer Betterfeast skiljer från andra matkassarna är dess smidighet. De flesta kassar fokuserar på att leverera lättlagad mat. Betterfeast fokuserar istället på att leverera färdiglagad mat, som bara behövs värmas på. Har du lite tid till matlagningen, eller helt enkelt föredrar att inte behöva stå i köket, så passar detta dig bäst! Allt som behöver göras är att värma på i exempelvis ugnen.

Vill du veta mer om just matlådor de erbjuder kan du hitta mer på vår sida om matlådor!

MatKomfort fungerar liknande de två kassarna nämnda ovanför. Du får alltså råvarorna levererade till dörren, förberett av deras kockar. På deras sajt hittar du många olika matkassar för olika behov. Ett exempel är deras premiumkasse, som ger dig lite finare råvaror för att matcha den kvalité du hittar på restaurang!

Matkassar – Vad finns för fördelar och nackledar?

Miljö och minskat matavfall

Fördelen med matkasse är att matavfallet minskar med de välplanerade måltiderna. Alla råvaror som ingår i recepten är exakt uppmätta efter de antal personer man beställt för. Enligt en undersökning från Naturvårdsverket uppmättes cirka 0,9 miljoner ton matavfall i Sverige under år 2020. Detta innebär att en person har på ett ungefär 88 kilo matsvinn på ett år. Hushållen står för det största delen av matavfall, därför är det viktigt att ta vara på den mat vi har. Blir det mat över – frys in, ät resterna eller gör din kollega extra glad och bjud på en matlåda.

Maträtt tips – Enkla maträtter

Trött på samma vardagsmat – vecka in och vecka ut? Med matkassar får du tips på nya maträtter. Det blir också roligare att vara i köket! Kanske är det enklare att laga mat än vad du tror? Genom att följa de smidiga stegen i recepten så blir det enklare och mer effektivt att laga rätterna. Oftast är det få steg att följa, då mycket är redan förberett i portionspåsarna. Enkla maträtter som ofta även går hem för hela familjen.Det bästa är att du kan spara dina favoritrecept till senare tillfällen. Om du skulle välja att pausa eller avsluta sin prenumeration, har du fortfarande kvar recepten som  inspiration för vardagsrätterna. Du har även nya rätter att imponera på för de runt om dig, exempelvis din familj eller vänner. Du kan helt enkelt briljera i köket!

Sparar tid med en bra matplanering!

Att ha välplanerade måltider under vardagens stress sparar dig mycket med tid. Genom en prenumeration på en matkasse slipper du att planera in veckans måltider och även en hel veckas inhandling. Att göra en matplanering för en hel familj kan både vara tidskrävande och svårt. Med matkasse slipper du därför denna tidskrävande uppgift, och kan fokusera på annat i vardagen istället. Oftast blir det att man väljer samma recept varje vecka, just för smidighetens skull. Men med matkassen kan du välja själv vad som passar just din vardag. ”Snabba recept” är en populär kategori då många ser just matlagning som en del som tar mycket tid. Där kan man hitta recept som kan ta under 15 minuter att göra!Du sparar även tiden att slippa veckohandla. Där blir många moment genom att skriva listan, handla och packa varorna, släpa på kassarna och packa upp råvarorna. Nu kommer maten direkt till dörren istället! Har man dessutom inte möjlighet till att ta sig ut till affären med anledning av exempelvis sjukdom, så är det ett perfekt sätt att ha kylen fylld!

Nackdelar:

Dyrare mat – eller?

Många kan uppleva matkassen som dyr. Om man handlar själv kan man anpassa sin handling och kan sänka kostnaderna. Genom att anpassa sin handling efter extrapriser i butikerna och jämföra kilopris kan man påverka slutsumman ganska rejält. Eftersom inte allt medföljer i kassen, som exempelvis frukost, så blir det extra kostnader utöver din kasse med middagarna. Fredag och lördagskvällen vill man oftast lyxa till det lite extra, där är det också en extra utgift utöver kostnaden för veckans mat.Maten i matkassen är dock inte så dyr om man räknar per måltid, däremot kan det upplevas som dyrt när man jämför med slutsumman efter en vanlig veckohandling.

Skafferivaror och snacks

Allt finns inte med i matkassen. Skafferivaror som till exempel salt, honung, mjölk och socker är några exempel på vad som man ska ha hemma innan man kan laga rätterna. Genom att läsa på recepten vad man behöver ha hemma kan man förbereda sig, men om man missar detta blir det ingen rolig överraskning när man tar fram första receptet för veckan. Det är just därför man kanske väljer färdiga kassar – att slippa momentet att ta sig till affären.Matkassarna erbjuder oftast bara mat för vardagarna, alltså fem stycken recept. Detta gör att man ändå behöver åka till butiken och handla helg-maten. Frukost, snacks och mellanmål är inte heller något som medföljer. Så steget att ta sig till affären försvinner tyvärr inte helt.

Dåliga råvaror

Av recensioner att döma så upplever många att grönsakerna inte håller hela veckan ut. När man tar en av de sista påsarna för veckan så kanske vissa av grönsakerna inte alls är fräscha längre. Det är då en vara som du kanske tidigare räknat med att finnas tillgängligt, som nu går till spillo. Antingen får man välja att skippa just den råvaran, eller åka till affären. I många av fallen kan det vara en huvudingrediens som man inte kan hoppa över. Detta bidrar till mer matavfall och konsumtionen ökar.Ett tips är att kolla i påsarna först och se så allt ser okej ut när du fått hem din låda. På hemsidan finns oftast en sida där man kan lägga in förbättringsförslag eller påpeka att vissa av varorna inte höll sig hela veckan ut.

Avslut

Summan av kardemumman; det finns fördelar och nackdelar med matkassar, som det gör med allt. Det passar många eftersom man kan anpassa recepten efter smak och tid. Men de som inte väljer att använda sig av matkassen trivs kanske i sin vardag och har hittat bra sätt att strukturera upp den. Vi vill ändå rekommendera dig som läser denna texten att testa en av de matkassarna som är nämna ovan. Kanske hittar du din nya favoriträtt?

Sökvanor kring matkassar

Något som också är väldigt intressant att kika in sig på är hur sökvanorna ser ut på Google för matkassar. Anledningen är för att du snabbt ska kunna se varför matkassar undlättar vardagen för andra. Genom att få en överblick över varför andra väljer matkassar, så kan du själv hitta en kasse som passar dig!

Matkassa Sökvanor 2022

linas matkasse
matkasse
ica matkasse
icas matkasse
coop matkasse
matkasse ica
citygross matkasse
viktväktarna matkasse
city gross matkasse
årstiderna matkasse
linas matkasse recept
ica matkasse recept
linas matkasse logga in
matkasse citygross
vegansk matkasse
matkasse coop
icas matkasse recept
ica maxi matkasse
hellofresh matkasse
mathem matkasse
lchf matkasse
vegetarisk matkasse
glutenfri matkasse
billigaste matkasse
icas matkasse meny
matkasse stockholm
linas matkasse kontakt
linas matkasse pris
nyttig matkasse
matkasse viktväktarna
ekologisk matkasse
icas matkasse enkla veckan
ica matkasse enkla veckan
fresh matkasse
matkasse vegetarisk
ica matkasse abonnemang
jämför matkasse
linas matkasse julbordskasse 2021
hellofresh gratis matkasse
pro matkasse 2022
matkasse lchf
matkasse hellofresh
linas matkasse meny
matkasse bäst i test
ica matkasse familj
matkasse test
icas matkasse familj
matkasse umeå
matkasse hemleverans
matkasse barn
keto matkasse
matkasse hello fresh
matkasse göteborg
coops matkasse
bästa matkasse
billig matkasse
matkasse uppsala
vegan matkasse
bäst matkasse
hello fresh matkasse
matkasse fresh
middagsfrid matkasse
beställa matkasse
presentkort matkasse
viktväktar matkasse
linas matkasse rabattkod
matkasse örebro
matkasse vegansk
viktväktarna matkasse ica
citygross matkasse viktväktarna
mat o ro matkasse
ica matkasse bistro
linas matkasse leveransområde
matkasse 2 personer
fresh food matkasse
hälsosam matkasse
matkasse recept
gi matkasse
paleo matkasse
mat och ro matkasse
matkasse för en person
linas matkasse umeå
linas matkasse rabatt
matkasse glutenfri
go fresh matkasse
matkasse vegan
matkasse prova på
linas matkasse se
laktosfri matkasse
city gross matkasse viktväktarna
recept icas matkasse
linas matkasse recension
matkasse karlstad
matkasse rabatt
matkasse barnvänlig
matkasse kalmar
ge bort matkasse
matkasse nyttig
linas matkasse påsk
linas matkasse postnummer
matkasse erbjudande
ica matkasse inspiration
matkasse 6 personer
gratis matkasse
marley spoon matkasse
hämta matkasse ica
matkasse billig
citygross matkasse recept
simple feast matkasse
matkasse malmö
linas matkasse påsk 2021
vilken matkasse är bäst
matkasse med recept
matkasse ica maxi
matkasse växjö
färdig matkasse
matkasse student
flexitarian matkasse
matkasse online
matkasse sundsvall
matkasse gävle
matkasse gå ner i vikt
matkasse linköping
matkasse presentkort
ica matkasse pris
matkasse 1 person
matkasse hem
matkasse linas
linas matkasse glutenfri
matkasse för två
matkasse skåne
linas matkasse alla bolag
matkasse hälsosam
matkasse jönköping
erbjudande matkasse
matkasse östersund
rabattkod linas matkasse
lyxig matkasse
matkasse pris
linas matkasse kundtjänst
linas matkasse luleå
matkasse en person
billigast matkasse
coop matkasse recept
färdiglagad matkasse
matkasse familj
lchf matkasse ica
carolinas matkasse ab
matkasse luleå
matkasse lågkalori
matkasse gotland
recept linas matkasse
lchf matkasse city gross
påsk matkasse
citygrosd matkasse
prova på matkasse
matkasse för ensamhushåll
barn matkasse
linas matkasse karlstad
lchf matkasse coop
hellofresh matkasse pris
kalorisnål matkasse
matkasse mathem
icas matkasse pris
få matkasse gratis
matkasse laktosfri
matkasse välja recept
barnvänlig matkasse
veckans matkasse
matkasse hemkörning
linas matkasse erbjudande
linas matkasse vegetarisk
bamses matkasse
matkasse för 6 personer
linas matkasse mina sidor
mjölkfri matkasse
presentkort linas matkasse
linas vegetariska matkasse
matkasse gi
hemkörning matkasse
linas matkasse leverans
linas matkasse örebro
matkasse leverans
matkasse karlskrona
linas matkasse östersund
matkasse tyg
lina matkasse
linas matkasse gotland
matkasse utan fläsk
matkasse ekologisk
matkasse till dörren
matkasse norrköping
matkasse för 2
linas matkasse login
lindas matkasse
fitness matkasse
köpa matkasse
linas matkasse vegan
ge bort en matkasse
rabatt matkasse
matkasse träning
ww matkasse
matkasse viktminskning
enkla veckan matkasse
matkasse barnfamilj
ica.se matkasse
matkasse årstiderna
coop matkasse hälsokasse
matkasse halmstad
linas matkasse ägare
matkasse för 1 person
citygross matkasse rabattkod
carolinas matkasse
ica vegetarisk matkasse
ecoviva matkasse
billigast matkasse online
ica matkasse meny
prisvärd matkasse
vegetarisk matkasse 2 personer
ica matkasse vego
matkasse västerås
matkasse skellefteå
bäst i test matkasse
linas matkasse barn
matkasse 2 pers
matkasse paleo
test matkasse
ekologisk vegetarisk matkasse
snabb matkasse
linas matkasse student
matkasse singel
linas matkasse lchf
vegetarisk matkasse coop
matkasse eskilstuna
matkasse jämför
kampanjkod city gross matkasse
linas matkasse telefon
lchf matkasse stockholm
city gross matkasse rabatt
matkasse utan fisk
student matkasse
rabattkod city gross matkasse
matkasse se
eko matkasse
saras matkasse
rabattkod ica matkasse
matkasse kristianstad
coop online matkasse
www linas matkasse
lchf matkasse göteborg
gi matkasse till dörren
ekologisk matkasse stockholm
min matkasse