Restaurang nära dig
Nyheter

Hur du hittar en restaurang nära dig

Att hitta en bra restaurang nära där man befinner sig kan vara en utmaning, speciellt om man är på resande fot eller inte känner till området väl. Men tack vare teknologin finns det idag många sätt att hitta den perfekta restaurangen nära dig.

Vad söker man på?

En av de mest populära sökorden för att hitta en restaurang nära en viss plats är ”restaurang nära mig”. Detta sökord ger dig träffar på restauranger som ligger i närheten av din nuvarande plats, oavsett om du använder en dator eller en mobil enhet.

Det finns många olika sätt att använda sökordet ”restaurang nära mig” för att hitta den perfekta restaurangen. En populär metod är att använda en sökmotor som Google och skriva in sökordet i sökrutan. Du kan också använda en specifik app för att hitta restauranger nära dig, till exempel Yelp eller Foursquare. Dessa appar ger dig möjlighet att läsa recensioner från andra gäster och se bilder från restaurangerna, vilket kan vara till hjälp när du försöker avgöra vilken restaurang som passar dig bäst.

Du kan också få förslag på restauranger nära dig genom att använda en GPS-tjänst på din mobiltelefon. Många GPS-tjänster har en sökfunktion som låter dig söka efter olika typer av verksamheter, inklusive restauranger, i närheten av din nuvarande plats. Du kan också använda sociala medier för att hitta rekommendationer på bra restauranger nära dig, genom att fråga dina vänner eller följa matbloggare eller foodies som delar sina favoritställen. Något du även kan läsa om i ett annat inlägg, är hur du lättast hittar de livsmedelsbutiker närmast dig, som funkar bäst!

Vad kan man använda för appar för att hitta en restaurang nära mig?

Apparna som jag nämnde högre upp är mer vanliga på ett internationellt plan. Letar du efter restaurang i din stad alternativt på annan ort i Sverige så finns det andra bra appar som du kan ta hjälp av.

The Fork

The Fork, a tripadvisor company

Thefork hjälper dig med att boka bord på restauranger runtom Sverige, här kan du hitta många tips! På de restauranger som är med är medelvärder 8,4 stjärnor av 10, vilket tyder på att många ändå är väldigt nöjda med sin upplevelse på dessa restauranger. Så som loggan avslöjar så är appen kopplad tipp tripadvisor, som även de är ett bra alternativ för att hitta restauranger nära dig!

Foodora

Foodora-loggan i rosa

Foodora är något jag själv och många andra kopplar till hemleverans, men något man lätt glömmer är att de även erbjuder pick-up. Även om du är ute efter att sitta på restaurangen, så kan du använda dig av appen för att se restaurangernas menyer. När du väl hittat det du vill ha, kan du via appen få fram numret till restaurangen och boka bord på plats istället. Inte riktigt vad Foodora-appen är till för, men ett bra sätt att hitta något att äta på väldigt kort tid!

Sammanfattning

Oavsett vilken metod du väljer, är sökordet ”restaurang nära mig” ett bra verktyg för att hitta en bra restaurang i närheten av din nuvarande plats. Så nästa gång du är sugen på att äta ute, prova att använda detta sökord för att hitta den perfekta restaurangen nära dig.

Du kanske också gillar…