Bild på malmö stad
Malmö Restauranger

Bästa restaurangerna i Malmö

Om ni letar efter de bästa restaurangerna i Malmö kan ni börja här! Här nedan listar vi, utan inbördes ordning, de bästa restaurangerna i Malmö enligt lokalbefolkningen. Vare sig om ni är ute efter lunchställen, middagstips eller en frukostbuffé utöver det vanliga.

Vollmers

Restaurang Vollmers har fått 2 stjärnor av Michelinguiden för ”excellent cooking”. Vollmers använder sig av högkvalitativa råvaror och säsongsanpassar menyn för att kunna presentera alla årstider på en tallrik. Här skapas rätterna med mycket fantasi och kreativitet.

The vegan bar

En hamburgerrestaurang med endast veganska alternativ. The vegan bar lever absolut upp till sitt namn, då du väljer en grund av svamp, kikärtor eller sojafärs. Alla såser och dressingar är egengjorda av kockarna. Restaurangen öppnades upp år 2015 och grundades för att påvisa att hemlagad vegansk kost kan vara lika god som en vanlig burgare.

The vegan bar har gjort en stor resa, de har nämligen gjort en egengjord vegansk öl och har numera ett eget klädmärke – ”The Anol Brand”.

Restaurang Que

 På restaurang Que i Malmö får ni en kulinarisk upplevelse från Vietnam. Gästerna beskriver smakerna som ”utöver det vanliga”. Restaurang Que jobbar med de svenska bönderna och använder sig utav högkvalitativa och närproducerade råvaror.

Johan P

Malmös mest klassiska fiskrestaurang. Här hittar du rätter som är gjorda på färska råvaror från havet. Om man blir sugen på att köpa med hem, finns en delikatessdisk i restaurangen. Tips från kockarna i köket medföljer! Johan P arrangerar även mycket evenemang som champagnemingel. Då serveras olika slags champagne, eventen är oftast under fredagskvällarna. 

Atmosfär

Här serveras det skandinaviska rätter med säsongsvaror. De har en stående meny som du alltid kan hitta hos restaurang Atmosfär, men även en varierad meny som presenteras när du är på plats. Här är det mellanrätter som serveras med säsonganpassade råvaror. På den stående menyn finns en varierad meny så som musslor och egengjord korv. Atmosfär har fått en recension av Michelin-guiden där de beskriver restaurangen som ”formell, men ändå avslappnad”.

Östergatan No.25 restaurang och pizzeria

Hos Östergatan No.25 hittar du italiensk mat med fokus på pizza. Till lunch har de en varierad pizzabuffé med olika smaker och sallader. Är du sugen på pastarätter går det också att välja mellan deras egna pasta och lasagne. Till middagen är det pizza eller pasta från menyn som man kan avnjuta i den varma restaurangmiljön. Östergatan No.25 har funnits i branschen sedan 30 år tillbaka, och har en stor erfarenhet av det italienska köket.

Ruths

Ruths har blivit belönad som ett av de mest prisvärda köken enligt Michelin-guiden. Här serveras det frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. Vill ni bara svänga förbi så finns det en deli där du kan köpa nybakat bröd, grönsaker, frukt och chark. De produkterna använder de sig själva av i restaurangen. I restaurangen serveras moderna smaker, där du kan hitta många olika alternativ av fisk och kötträtter.

Café grannen

Stans trevligaste granne! Här serveras frukost, brunch och lunch med vegetariska och veganska alternativ. Hembakta scones och marmelader, värmande soppor och krispiga sallader är några av alternativen man kan välja mellan på menyn.

Burritofriends

Hos Burritofriends hittar du mat från det mexikanska köket. De gör egengjorda tortillas helt från grunden dagligen. Även tacos och bowls finner du på deras meny. På hemsidan beskriver dom hur dom har länge försökt att skapa ”den perfekta tortillan”, och att de nu har lyckats. Burritofriends vill nu dela detta med dig som gäst och servera en burrito som du aldrig provat tidigare.

Vibliotek

Här serveras tapas med smaker av Spanien och medelhavet. Klassiska rätter som Paella och Gazpacho hittar ni hos Vibliotek. Utöver matupplevelsen så är det en del happenings på restaurangen! Flamencodans, komedikvällar och att lära sig det spanska språket är en del av de evenemang som hålls på restaurangen. Kolla in dem genom att klicka här!

Avslut

Här har vi nu listat ett fåtal av restaurangvalen som finns i Malmö.  Vare sig om du är ute efter en spektakulär middag eller lunchställen så hoppas vi att du fick inspiration om vad din nästa måltid blir, om du nu inte föredrar mat hemma, så som en havregrynsgröt till frukost! Som ni säkert redan märkt så är detta en introducering till de olika restaurangerna. Vill ni läsa mer om vad som erbjuds, så rekommenderar vi att ni går in på de olika restaurangernas respektive sajt.

Du kanske också gillar…