Bild på folksamling på Restaurang Basta
Nyheter Stockholm

Basta tar över efter Pane Fresco på Åhléns city Stockholm

Till sommaren öppnar den italienska restaurangen Basta i en takvåning i Åhlens City. Underhyran är på 450 kvadratmeter och inkluderar en 200 kvadratmeter stor terrass. Basta tar över efter Pane Fresco, som hade en lång relation med Paolo Roberto; Basta har tecknat ett hyresavtal med Åhléns, som i sin tur hyr hela lokalen i centrala Stockholm av fastighetsägaren Ramsbury.

Basta i Stockholm

Basta är en urban italiensk restaurang i korsningen mellan det italienska köket och en pulserande stad. Takrestaurangen i Åhlens City i Stockholm kommer att hämta inspiration från Amalfikusten och servera lunch, after dinner och middag. Restaurangen har 130 platser inomhus och 140 platser utomhus samt en cocktailbar och är avsedd att locka familjer och par, samt fördrinkar med vänner och efterfester med kollegor. Vi kommer också att boka DJ:s på onsdagar, fredagar och lördagar på vår stora uteservering.

– Vi har varit i dialog med flera fastighetsägare i Stockholm under en längre tid och behövde lägga is i magen i väntan på något stort. När möjligheten till denna anläggning på bästa plats i Stockholm uppstod kändes det genast rätt! En restaurang i Stockholm blir vår största satsning hittills. Konkurrensen i området är allvarlig, men vi är övertygade om att vi tillsammans med en bra arkitekt kan förvandla butiken, och särskilt terrassen, till en upplevelse som skiljer sig från den vanliga restaurangupplevelsen.” säger Brazer Bozlak, grundare och vd för Basta.

Du kanske också gillar…