Florentine
Artiklar Stockholm

Florentine – recension av Stockholmsrestaurangen Florentine!

Florentine är en italiensk restaurang belägen på Folkungagatan i Stockholm. Med en inbjudande och Instagram-vänlig inredning som inkluderar neonbelysning och italodisco-musik, erbjuder Florentine en unik atmosfär för sina gäster.

Denna recension kommer att utforska restaurangens meny, service och övergripande upplevelse, med fokus på både positiva och negativa aspekter. Vi kommer att undersöka hur väl restaurangen lever upp till förväntningarna och vad som gör den till ett populärt val för familjer och casual besökare.

Atmosfär och inredning

Florentine är känd för sin livliga och färgstarka inredning. Restaurangen har neonbelysning och italodisco-musik som skapar en energisk och modern atmosfär. Denna miljö är tydligt designad för att vara Instagram-vänlig, vilket gör den till en populär plats för sociala medier-entusiaster.

Även om inredningen är en stor del av upplevelsen, är det viktigt att notera att detta inte alltid kompenserar för matens kvalitet. Familjevänligheten är också ett stort plus, med utrymme för både barn och husdjur.

Meny och specialiteter

Menyn på Florentine är omfattande och inkluderar ett brett utbud av italienska rätter som pizzor, pastarätter, antipasti och huvudrätter. En av de mest anmärkningsvärda rätterna är den färska tonfisksalladen med melon och solrosfrön, som är väl tillagad men inte särskilt äventyrlig.

En kritik som ofta nämns i recensioner är att många av pastarätterna delar samma sås, vilket kan göra att smakerna känns monotona. Trots detta är portionerna generösa och det finns något för alla på menyn.

Service och kundupplevelse

Servicen på Florentine är snabb och effektiv, med maten som ofta anländer nästan omedelbart efter beställning. Detta gör restaurangen till ett bra val för de som söker en snabb och bekväm måltid.

Kundupplevelserna är blandade, med vissa gäster som uppskattar den snabba servicen och de generösa portionerna, medan andra känner att maten saknar distinkta smaker. Restaurangen är särskilt populär bland familjer tack vare sin barn- och husdjursvänliga policy.

Slutsats

Florentine på Folkungagatan i Stockholm erbjuder en livlig och Instagram-vänlig miljö med neonbelysning och italodisco-musik. Menyn är omfattande med pizzor, pastarätter, antipasti och huvudrätter.

Recensionerna är blandade, snabb service och generösa portioner uppskattas, men maten saknar distinkta smaker enligt några besökare. Den färska tonfisksalladen sticker ut på menyn men är inte särskilt äventyrlig som man hade önskat. Florentine är dock en bra plats för familjer som söker en avslappnad måltid i en trivsam atmosfär.

Du kanske också gillar…