Uppsala stad
Tips

GUIDE: Bästa lunch i Uppsala

Att hitta det perfekta lunchstället kan vara svårt, särskilt om du är ny i en stad eller vill prova något nytt. Därför har vi samlat de bästa lunchställena i Uppsala för att göra det lite lättare för dig. Oavsett om du är ute efter fisk, indisk mat, husmanskost eller vegetariska alternativ, har vi en restaurang som passar just dig. Varför inte ge någon av dessa ställen en chans och upptäck något nytt idag?

Här är våra rekommenderade lunchrestauranger i Uppsala:

Hambergs fisk

Hamberg Fisk i Uppsala

Hambergs fisk i Uppsala är en riktig sommarpärla som serverar utsökt mat av hög kvalitet. Här kan du avnjuta dagens fångst, lax, färskpotatis, räkmackor och andra delikatesser. På sommaren kan du för största njutning äta din mat i Skytteanska trädgården, där Hambergs har en uteservering bland träd och grönska. Beläget i centrala Uppsala är detta ett utmärkt val för en lunch i trivsam miljö.

Karta

Stationen

Stationen i Uppsala

Stationen är en välkomnande och ombonad restaurang belägen i det gamla stationshuset vid Uppsala centralstation. Här kan du njuta av en frisk lunch tillsammans med vänner eller kollegor i en trivsam atmosfär. På menyn finns en mängd olika rätter, inklusive husmansmat, sallader och vegetariska alternativ. Du kan även välja att dricka ett glas vin med din mat. På sommaren kan du sitta på deras härliga uteservering och njuta av din lunch i den friska luften. Stationen är ett utmärkt val för den som söker en god lunch i centrala Uppsala.

Karta:

Naan & chili

Naan & Chili i Uppsala

Naan & Chili är en utmärkt indisk lunchrestaurang i Uppsala som erbjuder en mängd smakrika rätter. Deras meny innehåller grytor, naanbröd och papadam tillsammans med en god salladsbuffé. Oavsett om du är ute efter kyckling, kött eller vegetariska alternativ, har de något för alla smaker. Deras priser är bra och de erbjuder även studentrabatt, något som gör det lite lättare för studenter att unna sig en god lunch. Så om du är sugen på indisk mat, är Naan & Chili definitivt ett bra val i Uppsala.

Karta:

Saluhallen

Saluhallen i Uppsala

Saluhallen är en fantastisk lunchrestaurang belägen vid ån i centrala Uppsala. De serverar lunch varje vardag och har en varierad meny som innehåller dagens lunch, veckans fisk och vegetariska alternativ. Du hittar restaurangen i samma lokaler som en sushirestaurang, kött- och fiskhandlare, så du kan välja mellan många olika rätter. På sommaren kan du sitta på deras mysiga uteplats vid ån och njuta av din lunch i den friska luften. Saluhallen är ett utmärkt val för den som söker en god lunch i centrala Uppsala.

Karta:

Légume

Légume i Uppsala, vegetarisk mat.

Mitt i studentnationerna i Uppsala, nära det anrika biblioteket Carolina rediviva, finns detta mysiga lunchställe. På dagtid är det en restaurang som serverar vegetariska luncher, inklusive veckans soppa och dagens rätt, men på kvällen förvandlas lokalen till en bar.

Vid första anblicken kan det se ut som vilket baguette-hak som helst, med sina slitna parasoller uppställda på förorenade Bysis Torg. Men när man närmar sig inser man att skenet bedrar. Bakom glasdisken finns många varma och kalla rätter, alla vegetariska med inslag av Medelhavet. Utbudet är mångsidigt, färskt, läckert och omväxlande, och för denna smakupplevelse (inklusive oändlig påfyllning) betalar man det låga priset på 95 kronor. Att det dessutom finns öl och vin att välja mellan gör ju inte saken sämre.

Karta:

Sammanfattning

Om du letar efter en middag i Uppsala, oavsett om du föredrar fisk, indisk mat, husmanskost eller vegetariska alternativ, har vi en restaurang som passar dina preferenser. Vi har samlat de bästa ställena i staden så att du kan välja det som passar bäst för dig. Varför inte prova någon av dessa restauranger idag och uppleva en smakfull och tillfredsställande lunch i Uppsala?

Du kanske också gillar…