Matkassar
Nyheter Recensioner

Handla mat på nätet

Att handla mat kan för många vara ett stressmoment i vardagen. Vissa har barn att ta hand om, medans vissa andra kanske är upptagna med saker som att träna eller ordna med hemmet. Att få vardagen att gå ihop blir därför inte lätt, vilket är varför många idag istället väljer att handla mat på nätet. Här nedan kommer vi jämföra lite olika alternativ för att underlätta i vardagen, men även för att kunna frigöra lite tid till annat.

Inlägget innehåller reklamlänkar till sajterna.

Mathem loggan

Mathem.se är Sveriges ledande matbutik på nätet med och efter ett uppköp av konkurrenten mat.se i början av 2022 har man etablerat sin dominerande roll ytterligare.

Man levererar till 55% av svenska befolkningen och har det största sortimentet dagligvaror, köksprodukter och livsmedel på nätet idag – över 15 000 produkter just nu. Dessutom har man, tack vare samarbeten med Kronans Apotek och Clas Ohlson, även läkemedel (inkl. receptbelagda) och teknikprylar.

Matsmart logga

Matsmart är en onlinebutik med superhjälteambitioner om att rädda planeten genom att minska matsvinnet. Hur då? Jo. Genom att sälja rädda-planeten-grejer som riskerar att bli till svinn på grund av överproduktion, felaktiga förpackningar, säsongstrender och kort eller passerat bäst före-datum. Självklart med superrabatter. Allt du behöver göra för att få hem produkterna till din dörr (vi levererar till hela Sverige) och samtidigt bli en klimathjälte är helt enkelt att köpa dem. Plånbokssmart och planetsmart i ett!

Mathem

De flesta känner igen sig med att tiden blir knapp efter en vardag med alla måsten efter jobbpasset. Listan kan göras lång med handling, matlagning, städning och tvätt. Saker som man helst skjuter upp, men inte kan. Det var just där idén för Mathem föddes, från en vardag med tidsbrist där ingen fantasi fanns kvar till alla kvällens middagar och dagens matlådor. Pressen att vilja servera familjen en god och varierad kost blev tillslut en vardaglig stress.

2006 startades Mathem, där visionen var, och är, att erbjuda kunden en smidig tjänst som gör livet mer bekvämt och att ge möjlighet till att leva mer. Idag är Mathem Sveriges ledande matbutik på nätet som erbjuder över 15 000 varor där bland annat matvaror, apoteksvaror och köksinredning ingår. Ingen av dessa två alternativ erbjuder idag matkassar. Är du efter detta, så hittar du mer på vår sida ”matkasse”.

Mathem leverans – vilka alternativ finns?

Vid köpet så väljer man den tid som passar en bäst. Sedan kommer kassarna hem till dig, direkt till dörren! För att kunna ta emot leveransen, behöver man vara hemma vid den tidpunkt man valt vid köpet, men skulle tiden köra ihop sig och du inte är hemma vid leverans, så kan chauffören ringa upp. Här kan ni då komma överens om att till exempel ställa kassarna utanför dörren.

Leveranskostnaden är gratis för privatpersoner, såvida du handlar för mer än 700 kronor.

Mathem rabattkod

Om det är första gången som du handlar på hemsidan, så kan du uppge koden NY200KR i kassan för att få 200 kronor i rabatt. Detta gäller endast nya kunder, och att kostnaden för varorna är över 700 kronor.

Mathem recept, receptsamling med olika kategorier

På Mathems hemsida finns det en samling med olika recept som är indelade i olika kategorier. Här kan man enkelt hitta den kategorin som passar just dig. Vardagsmat, billig mat, vegetariskt och veganskt alternativ finns att hitta här. När man hittat recepten som man kan tänka sig att testa, finns det en inköpslista för just det receptet. Smidigt och enkelt om man väljer att handla utefter recepten. Man kan enkelt byta ut eller ta bort vissa ingredienser om man redan har det hemma.

Mathem kundtjänst – frågor och svar

Mathem har kundtjänst både via telefon och chatt. Det har även en sida för vanliga frågor och svar där bland annat frågor om leverans och ångerrätt finns. Kolla här om ni har frågor eller funderingar om tjänsten! På hemsidan kan du även kolla om mathem levererar till ditt postnummer, då det i dagsläget inte går att leverera till samtliga adresser.

Matsmart

Allt fler blir miljömedvetna och många väljer matvaror efter vart de produceras. Det blir allt fler närproducerade alternativ i butikerna, då det blir en större efterfrågan på produkterna. Det är givetvis väldigt bra att fler engagerar sig i klimatfrågan, däremot är det inte många som har koll på att en tredjedel av all världens mat åker rakt ner i soporna. Det är här Matsmart kan hjälpa till, och hela verksamheten snurrar runt att se till att minska matsvinnet.

Hos matsmart hittar du massor av produkter som genom deras tjänst kunnat besparas från tillverkarna. Dessa produkter tar Matsmart vara på och säljer vidare på deras hemsida. Det kan vara produkter som har kort bäst-före datum eller säsongsvaror. Det finns inga fel med innehållet, inget som säljs är oätligt eller dåligt! Det är ett av Matsmarts 3 löften till dig som kund. Utbudet på hemsidan ändras, och är aldrig detsamma. Eftersom det är olika varor som behöver räddas, anpassar sig Matsmart efter de varorna.

Matsmart rabattkod – Spara mera!

Om du är ny kund hos Matsmart så får du 15% extra på ett helt köp när du handlar för minst 250 kronor. Uppge NYKUND15 i kassan! Utöver denna rabatt, är deras sortiment redan sänkt mellan 20–80% från butikspriserna.

Matsmart godis – vad är utbudet?

Matsmart har ett stort urval av godis och snacks. Allt ifrån roliga ”limited edition” smaker som man aldrig provat innan, till klassiska favoriter. Boxar, storpack och enstaka förpackningar finns det som alternativ. Under kategorin hittar du även nötter, chips och tuggummi. Men Matsmart erbjuder inte bara godis, utan du kan hitta allt ifrån pasta till hygienartiklar på hemsidan.

Matsmart leverans – hur funkar det?

Matsmart levererar över hela Sverige. Eftersom inga frys eller kylvaror säljs på hemsidan kan man välja de vanliga pakettjänsterna. Om man handlar för mer än 600 kronor, är det gratis leverans för en låda. Skulle order vara så stor att de fyller 2 lådor, är det fraktkostnad på resterande lådor över dessa. Är köpet över 1000 konor så är det gratis leverans på hela ordern.

Om man köper över en viss summa, kan en utvald gratis produkt medfölja i din order!

Matsmart kontakt

Matsmart kan kontaktas via telefon och mejl. Men har också sida om vanliga frågor och svar där man kan kika in om man har frågor kring tjänsten. Där är bland annat frågor om vart orden befinner sig eller betalningsalternativ.

Sammanfattning

Det kan vara svårt att hitta i det stora träsket av näthandlare. De flesta erbjuder samma saker, men det kan också skilja mycket i pris. Det viktigaste är att du hittar det som passar dig och din vardagliga situation. Ämnen som du brinner för kan vara en avgörande i valet av vilken tjänst du väljer att använda dig av. Är det kanske miljön och klimatpåverkan som påverkar ditt beslut vart du handlar? Då hamnar Matsmart i toppen av dem som har de mest klimatsmarta valen. Känner du av tidsbristen efter jobbet, och inte hinner springa förbi matbutiken? Då kanske Mathem blir det mest självklara valet för dig.

Du kanske också gillar…