Hotel Draken restaurang
Artiklar Göteborg Restauranger

Hotel Draken restaurang – Clarions satsning i Göteborg!

Draken restaurang är en del av det nyöppnade Clarion Hotel Draken i Göteborg. Beläget vid Järntorget, erbjuder hotellet en unik matupplevelse som kombinerar klassisk och modern matlagning.

Med ett öppet kök och en noggrant utvald vinlista, strävar Draken restaurang efter att bli en kulturell och social mötesplats i staden. I denna artikel ska vi utforska hotellets många faciliteter och vad som gör det till en central punkt i Göteborg.

Hotellets faciliteter

Clarion Hotel Draken har 34 våningar och erbjuder 474 hotellrum, 13 konferensrum, två restauranger, ett patisserie, en cocktailbar, en rooftop bar, ett spa och ett gym.

Hotellet öppnade den 1 oktober 2023 och ligger centralt vid Järntorget i Göteborg. Det är utformat för att vara en kulturell och social knutpunkt och erbjuder en mängd olika bekvämligheter för både affärs- och fritidsresenärer.

Brasserie Draken

Brasserie Draken, beläget högt upp i hotellet erbjuder en mix av klassisk fransk brasseriekök och lokala ingredienser från västkusten. Menyn har en internationell twist och restaurangen har ett öppet kök samt en noggrant utvald vinlista med ett stort urval av rödvin och vita viner. Brasserie Draken är en plats för både lunch och middag, och erbjuder en unik matupplevelse med fantastisk utsikt över Göteborg.

Här kan gästerna njuta av rätter som kombinerar det bästa av två världar, fransk elegans och västkustens fräschör. Det öppna köket ger en inblick i matlagningens konst, där varje rätt tillagas med precision och passion. Vinlistan är omsorgsfullt vald för att komplettera menyn och förhöja smakupplevelsen.

För lunchgäster erbjuder Brasserie Draken en varierad meny som passar både affärsmöten och avkopplande måltider och ger den bästa brunchen i Göteborg. Middagsmenyn bjuder på en mer omfattande upplevelse med rätter som är både innovativa och traditionella. Den fantastiska utsikten över Göteborg gör dessutom varje måltid minnesvärd.

Brasserie Draken är inte bara en restaurang utan en destination i sig. Med sin kombination av utsökt mat, imponerande vyer och en atmosfär som inbjuder till både samtal och njutning, blir varje besök en upplevelse att minnas.

Rooftop bar med utsikt

Hotellets rooftop bar erbjuder en spektakulär utsikt över Göteborg och serverar klassiska cocktails med en modern touch. Det är en livlig plats med musik och en vibrerande atmosfär, perfekt för sociala sammankomster och avslappnade kvällar.

Rooftop baren är en av höjdpunkterna på Clarion Hotel Draken och bidrar till hotellets mål att vara en kulturell och social hub.

Lunch på Draken

Draken restaurang erbjuder en varierad lunchmeny som kombinerar lokala råvaror med internationella smaker. Lunchen är designad för att tillgodose både affärsgäster och turister, med snabba och smakfulla rätter som passar alla smaker. Restaurangen strävar efter att erbjuda en avslappnad men sofistikerad matupplevelse mitt i hjärtat av Göteborg.

Menyn på Draken restaurang är noggrant utformad för att tilltala en bred publik. Här kan man njuta av allt från lättare sallader till mer robusta kötträtter. Varje rätt är tillagad med precision och använder noggrant utvalda ingredienser från närområdet. Detta säkerställer att varje måltid inte bara är välsmakande utan också hållbar.

För den som söker en snabb men ändå minnesvärd lunch är Draken restaurang det perfekta valet. Den öppna och inbjudande atmosfären gör det enkelt att slappna av och njuta av sin måltid, oavsett om man är där för ett affärsmöte eller en avkopplande lunchpaus.

Med en meny som ständigt uppdateras för att reflektera säsongens bästa råvaror, erbjuder Draken restaurang en lunchupplevelse som känns både modern och autentisk.

Slutligen

Draken restaurang och Brasserie Draken på Clarion Hotel Draken erbjuder en matupplevelse som förenar klassisk fransk matlagning med lokala ingredienser från västkusten. Hotellets faciliteter, inklusive 474 rum, 13 konferensrum, ett spa och en gym, gör det till en central punkt i Göteborg. Här kan gästerna njuta av en lunch på Brasserie Draken, där varje rätt är tillagad med precision och passion.

Den spektakulära utsikten från rooftop baren och skybaren ger en extra dimension till besöket. Oavsett om du är där för en affärslunch eller en avslappnad kväll, erbjuder Clarion Hotel Draken en unik kombination av mat, dryck och utsikt – allt i hjärtat av Göteborg.

Du kanske också gillar…