Nyheter Restauranger

Jureskogs – Snabbmat utan skräp

Uppdaterad 2022-12-13

Att snabbt kunna få i sig lite mat, så som en hamburgare, är allt mer behövligt i dagens samhälle än någonsin tidigare. I och med denna utveckling så har en rad olika kedjor uppkommit som riktar in sig på just detta. En av dessa är Jureskogs, som tar en helt annorlunda riktning gentemot sina konkurrenter.

Senaste:

2022-12-13

Nu har Jureskog slått till igen! Denna gången hamnade ännu en restaurang utmed E4. I staden som kontinuerligt öppnar fler och fler snabbmatskedjor och blivit ett snabbmatsmecka. Vi pratar självklart om Jönköping! Jureskogs öppnar nu sin 13:de restaurang och portarna slog upp den 7 december 2022.

Jureskogs Linköping

Det senaste tillskottet som öppnades upp i Linköping ligger också utmed E4an. Enligt bröderna är det ingen slump att restaurangerna placeras utmed vägarna, utan de vill servera de hungriga resenärerna med god och bra hamburgare. Restaurangen har tillgång till Drive-thru, uteservering och hemleverans. Alkoholtillstånd finns också, det kan avnjutas både öl, vin och en drink till maten om man önskar det.

Jureskogs Historia

2018 startade grundarna Johan Jureskog och hans bror Ludvig snabbmatskedjan tillsamman med Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. Ett mål om att starta en kedja med god och bra mat. Jureskog berättar själv från deras hemsida att de är konstigt att de kallar det för snabbmat ” att en del saker måste få ta tid för att det ska bli bra. Bra för dig, för djuren och naturen. Att vi kallar vår mat för snabbmat är faktiskt ganska konstigt. Det enda som går snabbt i vår process är nämligen hur snabbt vi lagar din mat. För det är snabbt. Nästan allting annat har fått ta mer tid än vad du är van vid på en snabbmatsrestaurang.”

Under dessa få år har då alltså snart 13 restauranger öppnats upp runt om i vårt avlånga land. De har inte planer på att stanna här heller. Även om de kanske inte hunnit öppna en restaurang i just din stad – kolla då in burgarbilen! 2019 skriver de en artikel på sin hemsida om att bilen kommer att rulla runt om i Sverige för att träffa hamburgarälskare. Kanske tar de ett stopp nära dig? Om inte så kan man också hyra den för en dag. Då ingår personal, mat och servering i pengen! Kul och unik idé tycker vi på restaurangguiden!

Artikel:

Jureskogs meny

När det kommer till menyn som Jureskogs har så skiljer den sig inte supermycket från andra snabbmatskedjor. Som huvudrätt är det hamburgare som gäller, med tillbehör så som pommes och dip. All kött som används är från svenska mjölkkor, vilket är något som skyltas på menyn vid hamburgarna.

Jureskogs dessertmeny är inte så lång, vilket både kan vara något positivt och negativt. För den som gillar att ha mycket att välja på så är det inte så mycket att hurra för. Däremot är det mer troligt att de gör mer kvalitativa desserter med en liten meny. Det som du hittar här är tre olika milkshakes i smakerna hallon, vanilj och choklad. Utöver detta erbjuder de även varma jordgubbsdonuts som en del av deras dessertmeny.

Var finns Jureskogs restauranger?

Frågan om var Jureskogs restauranger ligger kan vara avgörande på om man har möjlighet till att besöka dem. Första reaktionen kan därför vara en besvikelse när man ser att de inte finns i just sin egna stad. Det man får tänka på är att de inte funnits till så värst länge, vilket gör att de inte hunnit expandera ut så mycket som andra kedjor. Så här skriver Jureskogs på sin hemsida kring just detta:

”Lugn, vi kommer inom kort finnas på en väldans massa ställen i Sverige. Vi är på en resa mot att förändra synen på snabbmat, en resa som tar oss till stora och små städer, från norr till söder. Om vi fick välja skulle vi finnas i varenda ort i Sverige – alla förtjänar en riktigt bra burgare! Mat som inte bara är snabb och god, utan även bra för både miljön, hälsan och djuren.”

Här nedan finner du en lista på de städer och platser som Jureskogs finns på!

Värnamo

Högalund 1

Jureskogs restaurang i Värnamo
En modern byggnad i trä med ”Jureskogs” som logga.

Första intrycket av Jureskogs i Värnamo är god. En fin byggnad gjord i trä, med en fin uteservering under sommaren. Restaurangen öppnade 2 Juli 2020, och under öppningsdagen gick Johan Jureskog själv runt och pratade med besökarna. Restaurangen har alkoholtillstånd, vilket även gör det möjligt för gäster att ta en öl till maten, eller stanna kvar en stund efter middagen för att umgås.

Stockholm

Sveavägen 47

Djureskogs i Stockholm
En lokal på en central gata mitt i Stockholm, med Jureskogs som logga.

Denna restaurang i Stockholm öppnades i oktober 2018, vilket blev den andra restaurangen i serien. Till skillnad från i Värnamo så är detta en restaurang utan uteservering. Däremot håller den samma tema som dess andra restaurangerna i kedjan. Väggarna är fyllda med graffitimålningar och inredd med långa träbord och ett öppet kök. Maten beställs och hämtas senare i öppningen till köket, vilket är väldigt traditionellt tillhörande en snabbmatskedja som detta. Riktigt fin restaurang värd att besöka om man har vägarna förbi.

Lund

Skomakaregatan 4

Jureskogs i Lund
En grå lokal med loggan Jureskogs på.

Med öppningsdatum under Juli 2019, ligger denna restaurang mitt i universitetstaden där studenter, barnfamiljer och kompisgäng har möjlighet att smaka på den proteinfyllda menyn. Just denna Jureskogsrestaurangen är enkel och avskalad i grått med de traditionella ljusa trämöblerna som vi är vana vid på de andra restaurangerna. Just detta trätema ger en känsla av något som för många är väldigt klassiskt svenskt och nordiskt.

I en ständig expanderingsfas

Utöver de platser som redan nämnts så finns det många fler som inte hinns med att ta upp i just denna artikel. Senast nu i Augusti 2022 öppnades en ny restaurang i Linköping längst E4an. En fortsatt expantion är given. Vem vet, det kanske dyker upp en av restaurangerna i kedjan i din stad snart!

Mer om Jureskogs, deras meny och historia hittar du här!

Du kanske också gillar…