Långedrag värdshus
Göteborg Nyheter

Långedrag Värdshus – fiskrestaurang intill havet

Är ni på besök i Göteborg så är skärgården och Långedrag Värdshus ett stort tips att försöka få in i din semesterplanering som ett resemål. Utöver Värdshuset finns över 20 stycken öar här att upptäcka, där alla har sin egna unika charm. Upptäck badstränder vid klipporna, åk på sälsafari eller ta en promenad vid de långa promenadstigarna. Ta en heldag vid skärgården för att njuta av aktiviteter och god mat vid de gästhamnar som finns runt om i skärgården.

Av alla de val som finns av restaurang, så får ni inte missa Långedrags Värdshus. Det är en fiskrestaurang och nästan mer åt hållet av en lyxrestaurang. Värdshuset ligger med havet som granne. Restaurangen har en fantastisk utsikt över skärgården, och ligger bara några minuter bort från centrala Göteborg.

Långedrag Värdshus

Värdshuset öppnade sina dörrar år 2007 och har sedan dess drivits av samma krögarpar. Restaurangen erbjuder en varierad och exklusiv meny med många alternativ. Deras fokus ligger mestadels på fisk och skaldjursrätter då läget till havet och fiskauktionen ligger så pass nära. Husmanskost, vegetariskt och kötträtter hittar ni också på menyn.

Långedrags värdshus är inte bara restaurang utan har även konferenslokaler och anordnar olika slags arrangemang på deras festvåning.

Långedrag Värdshus – vacker plats för bröllopsfest

Bröllopsfester under sommaren är en stor del av Långedrags värdshus. De anordnar fördrink till gästerna på uteterrassen, och middagen serveras på den dekorerade och uppdukade festvåningen. Långedrags värdshus hjälper även dig som bröllopspar att arrangera och planera din dag hos dem, även med önskemål så som båttransport eller livemusik under kvällen.

Konferens på Långedrags Värdshus

Konferensen har plats för upp till 150 personer i den största kongresslokalen och erbjuder mat och dryck under hela dagen. Närheten till havet gör att de kan erbjuda unika aktiviteter ut till havs. De erbjuder båtturer (snabba och långsamma sådana), havsfiske och kappsegling som värdshuset arrangerar tillsammans med deras samarbetspartners.

Julbord hos Långedrag Värdshus

Snart börjar julborden dra igång, och Långedrags värdshus erbjuder en julstämning med inspiration från havet. Här serveras allt ifrån de mest klassiska rätterna till moderna smaker. Egengjord sill, rökt lax och chark kan du hitta bland borden. De erbjuder även ett stort efterrättsbord med hembakta bakverk och delikatesser i alla dess former.

Menyn

På menyn hittar ni exklusiv á la carte, lunch och sällskapsmenyer med inspiration från havet. Fisk och skaldjursrätter är mestadels i fokus då det är en fiskrestaurang. Husmanskost och vegetariska alternativ finns också för de som föredrar det. En egen meny för de små finns också, där klassiker som köttbullar och mos finns att välja mellan. Varje vecka finns det lunchmenyer som ni hittar här.

Sammanfattning

Gästerna som har besökt Långedrag Värdshus beskriver den fantastiska utsikten som en unik upplevelse. Solnedgången vid havet är en speciell känsla, speciellt med en middag serverad framför sig. Spontanbesök är däremot svårare att få till, så var förberedd på att du behöver boka i god tid innan ni ska besöka värdshuset. Letar ni efter ett lyxigare alternativ för lunchställe i Göteborg eller trevlig middag med utsikt så kan detta rekommenderas utefter gästernas betyg.

Du kanske också gillar…