Lidl öppettider
Tips

Lidl öppetider

Lidl – matbutiken som erbjuder hög kvalitet till ett lågt pris. Med över 11 000 butiker runt om i världen, är Lidl en av de största matbutikskedjorna. I Sverige har Lidl funnits sedan 2003 och har sedan dess etablerat sig som en populär butik för den som vill handla mat till bra priser.

Lidls historia

Historia om Lidl i Sverige Lidl är en tysk matbutikskedja som grundades 1973 i Ludwigshafen, Tyskland. I Sverige öppnade den första butiken år 2003 i Älmhult och sedan dess har Lidl expanderat med flera butiker i hela landet. Idag finns det över 200 Lidl-butiker i Sverige, vilket gör den till en av de största matbutikskedjorna i landet.

Vad skiljer Lidl gentemot andra matbutiker? Det som verkligen skiljer Lidl gentemot andra matbutiker är deras koncept med att erbjuda högkvalitativa varor till låga priser. Lidl fokuserar på att ha ett mindre sortiment, men väljer ut noggrant vilka produkter som ska finnas i butiken för att kunna hålla priset nere. Lidl har också en stor andel egna varumärken som säljs till ett lägre pris än motsvarande produkter från andra tillverkare. Lidl har även en bra miljöprofil där de satsar på att minska matsvinnet och använda förnyelsebar energi.

Lidls öppettider

Lidls öppettider Lidl-butikerna har oftast öppet mellan kl 9-21 på vardagar och mellan kl 9-19 på helger. Det kan dock skilja sig mellan olika butiker och städer, så det är alltid bäst att kolla upp specifika öppettider för den butik man tänkt besöka. Nedan följer de vanligaste öppettiderna för Lidl-butiker i några av Sveriges större städer:

  • Stockholm: Måndag till fredag kl 9-21, lördag och söndag kl 9-19.
  • Göteborg: Måndag till fredag kl 9-21, lördag kl 9-18 och söndag kl 10-18.
  • Malmö: Måndag till fredag kl 9-21, lördag kl 9-18 och söndag kl 10-18.
  • Uppsala: Måndag till fredag kl 9-21, lördag och söndag kl 9-19.
  • Västerås: Måndag till fredag kl 9-21, lördag kl 9-18 och söndag kl 10-18.

Andra fördelar

En annan fördel med Lidl är att de ofta har kampanjer på olika produkter, vilket gör det extra prisvärt att handla där. Det kan till exempel handla om erbjudanden på kött, fisk, grönsaker eller andra matvaror. Dessa kampanjer annonseras i Lidls reklamblad som delas ut i brevlådor varje vecka. Kanske hittar du allt till exempelvis en krämig pastasallad?

När det kommer till service och kundupplevelse är Lidl en butik som fokuserar på att ha en effektiv kassalinje och snabb service. Butiken är oftast organiserad på ett sätt som gör att det är lätt att hitta vad man söker, och det finns personal tillgänglig som kan hjälpa till om man behöver. Det är dock värt att påpeka att Lidl inte erbjuder samma utbud som större matbutikskedjor som exempelvis ICA eller Coop, men det man behöver finns alltid tillgängligt.

Hur du hittar mer information om Lidl

När man söker efter information om Lidls öppettider kan man enkelt söka på nätet efter den specifika butikens öppettider. Det finns även flera appar som man kan ladda ner för att få information om öppettider, som exempelvis Google Maps eller Hitta.se. I dessa appar kan man söka efter butiken och se dess öppettider, och i vissa fall även få information om aktuella kampanjer.

Det är också möjligt att ringa till Lidls kundtjänst om man har frågor om öppettider eller annat som rör butiken. Kundtjänsten har öppet mellan kl 8-20 på vardagar och mellan kl 9-18 på helger. Numret till kundtjänsten finns lätt tillgängligt på Lidls hemsida.

Avslut

Slutligen kan det vara värt att nämna att Lidl har en egen webbshop där man kan beställa matvaror online och få dem levererade till hemmet. Detta är en smidig lösning för den som vill handla från Lidl men inte har möjlighet att besöka en fysisk butik.

Sammanfattningsvis är Lidl en matbutikskedja som erbjuder högkvalitativa varor till låga priser och har blivit en populär butik i Sverige. Lidls öppettider varierar mellan olika butiker, men vanligtvis har butikerna öppet mellan kl 9-21 på vardagar och mellan kl 9-19 på helger. Det går enkelt att hitta information om öppettiderna genom att söka på nätet eller kontakta Lidls kundtjänst. För den som vill handla från Lidl men inte har möjlighet att besöka en fysisk butik finns också möjlighet att beställa matvaror online.

Du kanske också gillar…