Ägaren Jonas Svensson på bild.
Nyheter Växjö

Nu har Krogsuccén Miss Voon i Växjö öppnat!

Nedräkningen har pågått ett tag, men idag, efter en framgångsrik restaurangverksamhet, har Miss Voon äntligen öppnat sin fjärde restaurang. Den här gången är det Växjö som bjuder in kunderna till en gastronomisk upplevelse med friskhet, enkelhet och mycket smak som ledord. Grundaren Jonas Svensson har återigen valt Elite Hotels of Sweden som plats för den nya restaurangen.

Restaurangen ligger i den tidigare Lagerlunden-restaurangen på Elite Stadshotellet och var fullbokad redan en bra stund innan öppning. Liksom tidigare satsningar kommer restaurangen att baseras på det skandinaviska köket med en blandning av asiatiska smaker. Det är detta koncept som har gjort Miss Voon till en av de mest lysande stjärnorna på den svenska restaurangscenen.

Miss Voon Meny

Kockarna Jonas Svensson och Linnea Svantesson, Jonas Westberg och Joel Hoffmann har skapat alla rätter utifrån nyckelorden: fräschör, enkelhet och med mycket smakkaraktär.

”Att öppna i Växjö känns otroligt roligt, både för att det känns lite som att komma hem då jag tillbringat många barndomssomrar hos släkten i Småland och för det stora gastronomiska intresset som finns i staden”, berättar Jonas Svensson, grundare av Miss Voon.

Den nya restaurangen i Elite Stadshotellet kombinerar också asiatiska influenser med skandinaviska. Interiören, som har utformats av de kända inredningsarkitekterna Thomas Sandell och Kolbrun Leosdottir för Sandersandberg, är mångsidig med en rymlig restaurang med chambre separete, en stor bar och uteserveringar. I höst kommer också en rad aktiviteter att läggas till, bland annat en karaokebar.

Vi är otroligt glada över att nu kunna erbjuda våra gäster en kombination av fantastisk mat och ett riktigt bra boende under ett och samma tak. Vi har sett att kvalitativa gastronomiska upplevelser är en viktig faktor för helhetsupplevelsen, därför känns det fantastiskt att vi nu tillsammans med Jonas Svensson har skapat en plats för både Växjöborna och våra mer långvägagäster att umgås, skåla och njuta avtoppklassig mat i en fantastisk miljö”,säger Helen Bäckstedt, Hotelldirektör, Elite Stadshotellet Växjö.

Restaurangen är nu det fjärde Elite Hotels of Sweden-hotellet som har Miss Boon på sin sida. Restaurangöppningarna sammanfaller med Miss Voons 10-årsjubileum, inklusive Elite Eden Park Hotel i Stockholm, Elite Hotel Academia i Uppsala och nya The Wood Hotel by Elite i Skellefteå.

Miss Voon Växjö hade premiär den 16 juni. Du kan boka bord på missvoon.se.

Miss Voon i Stockholm

Miss Voon grundades 2011 på Sturegatan i Stockholm. Idag finns restaurangen i Stockholm, Uppsala, Skellefteå och Växjö Jonas Svensson driver Miss Voon och Goma Asian Gastropub. Miss Voon är en modern restaurang som bygger på det skandinaviska köket, blandat med smaker från andra asiatiska länder. Friskhet, enkelhet och många smakkaraktärer är nyckelord i menyns utformning, vilket också återspeglas i vin- och dryckeslistan. I sommar planerar Miss Voon att öppna en fjärde restaurang. Restauratören Jonas Svensson har återigen valt hotellmiljön utifrån sina egna framgångsrika erfarenheter. Miss Voon grundades 2011 och har blivit en av Sveriges mest populära asiatiska fusionsrestauranger där asiatiska kulinariska influenser blandas med en skandinavisk bas. På Miss Voon har grundaren och kocken Jonas Svensson tagit konceptet från Sturegatan i Stockholm till Uppsala och sedan till Skellefteå. Ytterligare en restaurang planeras att öppnas inom en snar framtid, vilket blir kedjans fjärde satsning.

Du kanske också gillar…