En av pinchos plankor
Linköping Nyheter

Pinchos Linköping återöppnat i maj!

I maj var det nyinvigning av Pinchos Linköping på Storgatan 30. Restaurangen har varit stängd sedan i december 2020 men nu har verksamheten nya ägare med stora ambitioner. Hanna Bengtsson som tar över franchiserättigheten driver tillsammans med sina kompanjoner flera Pinchos restauranger sedan tidigare, bland annat i Norrköping, Jönköping och Skövde.

Vi är väldigt glada att kunna återöppna i Linköping tillsammans med dokumenterat duktiga franchisetagare. Hanna Bengtsson har ett väldigt gott rykte inom Pinchos kedjan både som ledare och som en garanti för hög kvalitet när det kommer till mat, dryck och service. Säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation AB
Återöppningen var en rejäl omstart för Pinchos Linköping. Menyn har gått igenom stora förändringar det senaste året och stort fokuset låg här för fullt för att rekrytera erfaren personal till kök och servis.
”Jag började själv min karriär i köket på Pinchos Norrköping och avancerade därefter till kökschef så visst har jag ett extra stort fokus på att maten ska hålla en hög nivå avseende smak och kvalitet” berättar Hanna Bengtsson.

Pinchos Linköping är inte den första restaurangen Hanna startat, hon har tidigare öppnat Pinchos Nyköping och Pinchos Katrineholm.
När jag varit Kökschef på Pinchos Norrköping i två år fick jag frågan om jag ville vidareutvecklas och bli restaurangchef och på den vägen är det. Jag fick vara med om att starta två restauranger och förra året blev jag också delägare i Pinchos Norrköping. Vikten av att kunna erbjuda utvecklingsmöjligheter är något jag tagit med mig som ledare, många av de personer jag anställt har valt att stanna inom Pinchos under många år men i nya roller” säger Hanna.

Pinchos Linköping Meny

Menyn består precis som tidigare av små rätter från världens alla hörn men många av rätterna har uppdaterats. Klassiker som till exempel plankstek finns kvar men nu med oxfilé i stället för ryggbiff, flera glutenfria rätter tar plats på menyn och inför sommaren utlovas fräscha gröna rätter. I baren kan man fortfarande beställa klassiska godisdrinkar men också många nya och trendiga cocktails såväl som ett bredare vinutbud.

Pinchos (utanför Sverige känt som Pincho Nation) är en svensk restaurangkedja som serverar smårätter från hela världens kök. I kedjans 70 restauranger serveras en härlig blandning av burgare, dumplings och paella, läckra desserter och färgglada drinkar. Restaurangerna har extravagant dekor inspirerad av gamla tiders cirkusar. Våra gäster bokar bord, beställer och betalar i vår app. Vi är faktiskt den första restaurangen i världen där alla beställningar sker via app.

Som första restaurangkedja i Sverige erbjuder Pinchos sina medarbetare kostnadsfri tillgång till stöd och terapi. Målet är att fånga upp och motverka psykisk ohälsa hos medarbetarna i tidiga skeden och verkligen arbeta proaktivt. Genom den digitala tjänsten Ahum får medarbetarna tillgång till både självhjälpsverktyg men också vid behov skapa individuella behandlingsplaner och få kontakt med psykolog.

Klicka här om du vill läsa fler artiklar om restauranger i Linköping!

Du kanske också gillar…