Bild på färdig kålpuddingspanna
Recept Lunchlådan

Snabb och enkel Kålpuddingspanna

Detta är alltså en kålpuddingspannna, med kokt potatis och lingonsylt. Detta recept fungerar perfekt som matlåda, eftersom det håller sig väldigt bra över natten och inte påverkas lika mycket av att uppvärmning i mikron. Se till att värma upp matlådan UTAN gurkan för bästa smakuppelvelser.

Receptet tar ungefär 25-35 minuter att göra, och är gjort för 4 personer.

Ingredienser

  • 500g Blandfärs
  • 1kg Potatis
  • 1st Lök
  • 300g Spetskål
  • 50ml Vitvinsvinäger
  • 1st Gurka
  • 400ml Matlagningsgrädde
  • 8g Köttbuljong
  • 50ml Sojasås
  • 100g Lingonsylt
  • 1 tsk Socker

Instruktioner

Koka potatisen:

  1. Koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare.
  2. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar.
  3. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
  4. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Krydda med salt och peppar efter smak, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.

Pickla gurkan

  1. Skiva gurka tunt.
  2. Blanda gurka, vitvinsvinäger, en nypa socker och salt i en liten skål.
  3. Tillsätt vatten så att gurka precis täcks. Rör om och ställ åt sidan tills servering. Häll sedan av lagen precis innan servering.

Stek blandfärsen och grönsaker:

  1. Grovhacka lök.
  2. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek spetskål, lök, en skvätt vatten och socker [1 tsk] i 2-3 min.
  3. Tillsätt blandfärs till stekpannan, och stek under omrörning i 3-4 min eller tills brynt.
  4. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min.

Servering:

  • Lägg upp potatis, kålpuddingspanna (se till att få med all sås) och en klick lingonsylt på tallrikar. Servera med picklad gurka, som du kryddar med en nypa peppar.

Du kanske också gillar…