Villa Godthem
Artiklar Restauranger Stockholm

Villa Godthem – Svenskt mathantverk!

Villa Godthem är en historisk restaurang belägen på Djurgården, nära Stockholms stadskärna. Restaurangen är inrymd i en unik villa från 1800-talet och är känd för sitt klassiska svenska kök.

Villa Godthem har varit en populär plats för affärsluncher, dejter, helgmiddagar, cocktails och bröllop i över ett sekel. I denna artikel kommer vi att utforska vad som gör Villa Godthem speciell, inklusive deras meny, ägare, och speciella erbjudanden som julbord och eftermiddagste.

Historien bakom Villa Godthem

Villa Godthem byggdes 1874 och har en rik historia som sträcker sig över mer än ett sekel. Ursprungligen byggd som en privatbostad, blev villan senare en restaurang som har bevarat sin historiska charm.

Restaurangen är en del av Brasseriegruppen, som är en grupp av restauranger som erbjuder olika matupplevelser. Villa Godthem har genom åren blivit en ikonisk plats på Djurgården, känd för sitt vackra läge och sin unika atmosfär.

Meny och matupplevelse

Villa Godthems meny är en hyllning till klassisk svensk matlagning. Här hittar man traditionella rätter som plankstek, Toast Skagen, Pelle Janzon och Wallenbergare, alla noggrant tillagade av köksmästare Antonio Molina och hans team.

Förutom dessa klassiker erbjuder restaurangen även speciella menyer för nyårsafton och julbord, inklusive take-away-alternativ. Menyn är utformad för att ge gästerna en autentisk smakupplevelse av svensk mattradition.

Det är inte bara de traditionella rätterna som lockar besökare till Villa Godthem. Restaurangen är också känd för sina säsongsbetonade erbjudanden. Under julen kan man njuta av ett klassiskt julbord med allt från sill och lax till köttbullar och Janssons frestelse. Julbordet är tillgängligt både för att äta på plats och som take-away, vilket gör det enkelt att njuta av en traditionell julmåltid hemma..

Villa Godthem är en del av Brasseriegruppen, vilket innebär att restaurangen håller en hög standard och erbjuder en genomtänkt matupplevelse. Ägaren Antonio Stefanidis och hans team ser till att varje besök blir minnesvärt, oavsett om det är för en affärslunch, en romantisk middag eller en stor familjesammankomst.

Ägare och ledning

Villa Godthem drivs av Antonio Stefanidis, som är en del av Brasseriegruppen. Under hans ledning har restaurangen fortsatt att vara en populär destination för både lokalbefolkningen och turister.

Antonio Stefanidis har en passion för att bevara den historiska atmosfären samtidigt som han erbjuder en modern och högkvalitativ matupplevelse. Hans engagemang för kvalitet och service har gjort Villa Godthem till en av Stockholms mest älskade restauranger.

Julbord och speciella evenemang

Under julen erbjuder Villa Godthem ett traditionellt svenskt julbord, som är tillgängligt både för att äta på plats och som take-away. Julbordet är en av höjdpunkterna på restaurangens kalender och lockar många besökare varje år. Förutom julbordet erbjuder Villa Godthem även speciella menyer för nyårsafton och andra högtider. Dessa evenemang är noggrant planerade för att ge gästerna en minnesvärd upplevelse.

Julbordet, som serveras från den 22 november till den 26 december, innehåller klassiska rätter som sill, lax, köttbullar och Janssons frestelse. Det är ett utmärkt tillfälle att uppleva svensk julmat i en historisk miljö. För de som vill ta med sig julstämningen hem finns det möjlighet att beställa julbordet som take-away.

Nyårsafton på Villa Godthem är också en speciell händelse. Restaurangen erbjuder en exklusiv nyårsmeny som är designad för att fira det nya året med stil. Gästerna kan njuta av en elegant middag i den vackra 1800-talsvillan, vilket gör kvällen extra speciell.

Antonio Stefanidis och hans team ser till att varje evenemang på Villa Godthem är välorganiserat och av högsta kvalitet. Oavsett om det är julbord, nyårsafton eller andra speciella tillfällen, kan gästerna förvänta sig en förstklassig upplevelse.

Afternoon tea och picknickkorgar

För de som söker en mer avslappnad matupplevelse erbjuder Villa Godthem även afternoon tea och picknickkorgar. Afternoon tea kostar från 395 kr och måste förbokas minst 7 timmar i förväg.

Picknickkorgarna kostar 275 kr per person och är tillgängliga för minst två personer. Dessa alternativ är perfekta för en lugn eftermiddag på Djurgården, där gästerna kan njuta av högkvalitativa produkter i en vacker miljö.

Afternoon tea på Villa Godthem är en upplevelse som kombinerar elegans med avslappning. Teet serveras med ett urval av smörgåsar, scones och bakverk, noggrant utvalda för att ge en balanserad och smakrik upplevelse. Denna traditionella brittiska sedvänja har anpassats till den svenska smakpaletten, vilket gör den till en unik aktivitet på Djurgården.

Picknickkorgarna är ett annat populärt alternativ för besökare. För 275 kr per person kan gästerna få en korg fylld med delikatesser som passar perfekt för en picknick i det natursköna området runt Villa Godthem.

Dessa korgar är idealiska för par eller små grupper som vill njuta av en måltid utomhus. Produkterna i korgen är noggrant utvalda för att säkerställa hög kvalitet och smak.

En matupplevelse utöver det vanliga

Villa Godthem på Djurgården erbjuder en unik kombination av historisk charm och klassisk svensk matlagning. Med rätter som plankstek, Toast Skagen, Pelle Janzon och Wallenbergare, skapade av köksmästare Antonio Molina, levererar restaurangen en autentisk smak av Sverige.

Julbordet, tillgängligt både på plats och som take-away, är en höjdpunkt under vintersäsongen. Förutom detta erbjuder restaurangen även afternoon tea och picknickkorgar, vilket gör varje besök minnesvärt. Villa Godthems meny och atmosfär gör det till en självklar destination för alla som uppskattar god mat och en historisk miljö.

Du kanske också gillar…