woman, handball, women's handball
Nyheter

VM ett lyft under tuff januari

Texten är hämtad från besoksliv.se, och delad här för att sprida nyheten!

”Vi är redo”, säger Charles Daoud på O’Learys i Nässjö, när VM i handboll nu drar i gång. Samtidigt är januari en tuff månad för många och i år spökar den på flera sätt.

När Sverige möter Brasilien i första gruppspelsmatchen i Handbolls-VM, har O’Learys i Nässjö smyckat sportsbaren med blå och gula ballonger och tagit även fram häften som marknadsför framtida evenemang på restaurangen.

– Vi har marknadsfört oss på både Instagram och Facebook, samt annonser i några tidningar. Vi är vana vid den här typen evenemang och vet vad som gäller, säger Charles Daoud, delägare till O’Learys i Nässjö.

Inför Sveriges första match hade 17 bord bokats dagen innan, vilket är normalt, menar Charles Daoud. Och så blir det alltid en del drop in.

– Vi har inte tagit in någon extra personal. Jag och min andra delägare är ju alltid här också, eller i närheten och kan hjälpa till om det blir mycket.

Många håller inne på utgifterna

Januari är en månad där många håller inne på utgifterna, men i år finns det ännu fler anledningar till återhållsamhet.

– Själv fick jag en elräkning på mitt hus som var mer än tre gånger så stor som den brukar den här tiden på året. Det är nog likadant för de flesta, så folk är nog lite försiktiga med att gå ut, säger Charles Daoud.

Han är trots detta hoppfull.

– Jag hoppas ändå att det kommer mycket folk. Det beror också på vilka lag Sverige möter och vilken dag i veckan det är match. Om Sverige går till slutspel, vilket vi räknar med att de kommer att göra, då kommer trycket att öka.

Fullsatt under VM förra året

Charles Daoud minns handbolls­-EM förra året då Sverige vann, det var på en söndag och det var fullsatt i sportsbaren.

– Så fort slutsignalen gick så blev det knäpptyst för att alla gick hem. Folk väntade inte ens fem-tio minuter för att fira, utan de betalde direkt och gick. Det är roligt om de vill stanna kvar och fira lite, säger han.

– Men vi brukar lägga ut lite videoklipp på Facebook när det är en bra kväll och tacka gästerna, så att de vet att det är här man hittar bra VM-stämning.

”Det är bara att ha tålamod”

Handbolls-VM drar i gång idag med final den 25 januari. Matchtiderna ligger bra i förhållande till O’Learys öppettider, så det finns goda förutsättningar för en riktig handsbollsfest.

– Blir det inte fullsatt som man hoppats och tänkt, så förstår man. För det är ju inte de bästa tiderna råder nu. Det är mycket som kostar mer än vad det brukar. Det är vad jag förstår ett jobbigt år som väntar, men det är bara att ha tålamod och hoppas att det löser sig. Vi är redo för det, och för handbolls-VM, säger Charles Daoud.

Du kanske också gillar…