Bikt göteborg
Göteborg Restauranger

BIKT – En Autentisk Smakresa Genom Väst- och Sydeuropeiska Kök

Välkommen till BIKT, en restaurang belägen i hjärtat av Göteborg, precis mittemot Domkyrkan. BIKT är känd för att vara konceptlös, med en varierande meny som tar inspiration från de rika smakerna i väst- och sydeuropeiska länder som Spanien, Frankrike och Italien. Med en intim och livlig atmosfär, tillsammans med en stilren inredning och en underbar innergård, erbjuder BIKT en minnesvärd och autentisk matupplevelse.

En Historia om Passion och Sammanslagning av Erfarenhet

Historien om BIKT börjar när fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop för att skapa något unikt. Restaurangen, belägen på Kyrkogatan, har en tydlig koppling till Göteborgs domkyrka och tar även inspiration från den tidigare tapethandeln ”Brolin & Åkerholm”, vars gamla skylt än idag vittnar om lokalens historia. På BIKT är närvaron av ägarna märkbar då de personligen tar hand om både baren och kastrullerna, vilket skapar en familjär och välkomnande atmosfär för gästerna.

En Smakupplevelse som Överraskar och Förtrollar

När du kliver in på BIKT välkomnas du av en stimmig atmosfär och ett glatt sorl från gästerna runtomkring. Innan du sätter dig till bords kan du njuta av ett glas Champagne från Saint-Marceaux och smaka på ljumna pocherade ostron, som är ett av restaurangens signaturrätter. Dessa serveras med smörsås och avrugakaviar och erbjuder en förtrollande smakupplevelse. Ett annat måste på menyn är den berömda calzonen, fylld med vitlökssmör, ost och örter, som blivit en favorit bland både besökare och sociala medier.

Smaker som Tar Dig på en Kulinarisk Resa

BIKT erbjuder en noggrant sammansatt meny med rätter som lockar både köttälskare och vegetarianer. Du kan njuta av tartar med picklad rödbeta, brynt smörmajonnäs, rostad lök och senapsfrön, där balansen mellan fräschhet och fetma ger en perfekt kombination. För den som älskar havets läckerheter finns friterade piggvarslag toppade med het jalapeñomajonnäs och lagrad cheddar. Pilgrimsmusslan, snabbt grillad och perfekt tillagad, serveras med chorizo, rostad paprika och jordärtskocka för att skapa en smakexplosion i varje tugga.

En Harmonisk Atmosfär och Enastående Service

Utöver de fantastiska smakerna erbjuder BIKT en atmosfär som är både avslappnad och inbjudande. Med personliga inslag och ett violett sken som belyser det sekelgamla taket, får restaurangen en unik och intim känsla. Det enda som saknas är kanske några flackande ljus och extra grönska för att lyfta miljön till sin fulla potential. Servicen på BIKT är både personlig och uppmärksam, och ägarna strävar alltid efter att göra din upplevelse så trevlig som möjligt.

Avsluta med Något Sött och Njutbart

Innan du lämnar BIKT är det ett måste att prova deras läckra efterrätter. Hemgjord vaniljglass, toppad med varma hjortron och krossade drömmar, är en klassiker som lockar med sin enkelhet och ljuvliga smaker. Du kan också njuta av några väl utvalda ostar för att avrunda din måltid på bästa sätt.

Avslutningsvis

BIKT är mer än bara en restaurang – det är en plats där passion för mat och gästfrihet sammanfogas. Med sin varierande meny, autentiska atmosfär och enastående service tar BIKT dig med på en smakresa genom väst- och sydeuropeiska kök. Besök denna pärla i Göteborg och låt dig förtrollas av deras kulinariska konstverk och äkta värme.

Vanliga frågor om BIKT (FAQ):

1. Vilken typ av mat serveras på BIKT? BIKT erbjuder en varierande meny inspirerad av väst- och sydeuropeiska kök, inklusive läckerheter från länder som Spanien, Frankrike och Italien. Du kan förvänta dig autentiska smaker och kreativa kombinationer av råvaror.

2. Har BIKT alternativ för vegetarianer och veganer? Ja, BIKT har alternativ för både vegetarianer och veganer. Restaurangen strävar efter att tillgodose olika kostpreferenser och erbjuder välsmakande och nyskapande vegetariska och veganska rätter på menyn.

3. Måste man göra en reservation på BIKT? Det rekommenderas att göra en reservation på BIKT för att säkerställa att du får en plats, särskilt under populära tider. Du kan enkelt boka bord genom deras hemsida eller genom att kontakta restaurangen direkt.

4. Har BIKT några specialerbjudanden eller evenemang? BIKT arrangerar ibland specialerbjudanden och evenemang, såsom temakvällar och vinprovningar. För att hålla dig uppdaterad om deras senaste erbjudanden och evenemang, kan du följa deras sociala medier eller besöka deras hemsida regelbundet.

5. Finns det parkeringsmöjligheter i närheten av BIKT? Det finns parkeringsmöjligheter i närheten av BIKT, men det kan vara begränsat. Det rekommenderas att undersöka olika parkeringsalternativ i området eller att använda kollektivtrafik om möjligt.

6. Kan man ordna privata tillställningar eller fester på BIKT? Ja, BIKT erbjuder möjligheter för privata tillställningar och fester. Du kan kontakta restaurangen för att diskutera dina specifika behov och önskemål så att de kan skapa en minnesvärd upplevelse för din grupp.

7. Accepterar BIKT kontanter eller endast kortbetalning? BIKT accepterar både kontanter och kortbetalning. Du kan betala med de vanligaste kredit- och betalkorten, men det kan vara bra att ha kontanter till hands för mindre köp eller dricks.

Hoppas att detta svarar på några vanliga frågor om BIKT! Om du har fler frågor eller behöver mer information, tveka inte att kontakta restaurangen direkt.

Adress: Kyrkogatan 20-22

Hemsida: biktrestaurang.se

Öppettider: tis 11:30-00:00, ons-fre 11:30-01:00, lör 16-02.

Du kanske också gillar…