Boqueria bild på plats
Göteborg Nyheter

Boqueria – Grym spansk tapas i Sverige!

I Göteborg kan man hitta ett urval av restauranger och smaker. Det är inte alltid helt lätt att hitta en restaurang som kan fånga upp alla i sällskapets favoriträtter. Ni kanske är ett sällskap som drömmer er bort från vardagen? Då kanske ni i stället vill sitta på en sandstrand i Spanien med en god drink i handen, eller avnjuta en god lunch på en restaurang med spansk traditionell mat. Ibland är det svårt att komma bort från vardagens alla måsten. Därför kan man börja med det lilla, och släppa vardagstanken och drömma sig bort en stund. Restaurang Boqueria i Göteborg har tagit fasta på detta. Här serveras tapasrätter och större rätter från det spanska köket.

Boqueria – Spansk tapas mitt på Avenyn

På Avenyn hittar du restaurangen Boqueria där smaker och matkultur från Spanien är i största fokus. En livlig restaurang med ett öppet och inbjudande kök där man kan se kockarna laga maten som ska serveras till gästerna. På deras hemsida beskriver dom deras mat som ”levande, kreativ och inkluderande”.

Här kan du avnjuta en brunch, lunch, middag och cocktails i mängder! Restaurangen är öppen längre in på kvällen, så man kan njuta av sällskap och härlig musik. På helgerna kan det vara DJ:s som spelar musik under hela kvällens gång. En trevlig stämning för att avnjuta tapasrätterna tillsammans! Boqueria värnar om att dela på maten med sitt sällskap. På deras hemsida skriver de: ”det är ett härligt sätt att samlas kring bordet”, vilket kan vara ett roligt sätt att testa ny mat med sina vänner eller familj.

Sällskap

Restaurang Boqueria passar alla typer av sällskap. En rolig dejt idé där man kan dela och testa nya maträtter tillsammans, eller gå hit med kompisgänget för att käka och umgås med drinkar sent in på kvällen. Kanske är du den som är ute och strosar, som vill sätta sig och avnjuta en trevlig lunch mitt på Avenyn. Det kan finnas många anledningar till att detta hade kunnat passat dig. Under somrarna finns det en uteservering för dom som gillar att avnjuta sin lunch ute i solen.

Stockholm och Åre

Boqueria öppnades första gången i Stockholm år 2012. De bildade senare en kedja och öppnade nästa restaurang mitt på Åre torg år 2019. År 2020 slogs dörrarna till restaurangen upp i Göteborg. Det som skiljer restaurangerna åt är inredning och känslan, de anpassar restaurangen efter vart de befinner sig. I Åre är det mer naturnära och inredningen är mestadels från naturmaterial, medan Stockholmsrestaurangen har en mer industrikänsla. Matupplevelsen och menyerna är samma, men de utvecklas och byter ut rätter hela tiden. Mestadels för att ge återkommande kunder en ny smakupplevelse och förbättra de rätterna som de har på menyn.

Boqueria meny

På menyn hittar du de mest traditionella rätterna, som exempelvis Paella i alla dess former. Denna rätt ska delas på 2 eller fler personer. Boqueria beskriver sin paella på menyn: ”Husets stolthet och en rätt fylld med tradition. Det finns lika många åsikter om paellan som det finns riskorn i Spanien. Vi lagar alltid vår paella på bombaris, riset får sjuda klart i passande fond”. Det serveras med både skaldjur, kött eller svamp. Det finns även andra huvudrätter som fisk och entrecote.

Till tapasrätterna finns det mycket alternativ, och en bra beskrivning på vad rätterna innehåller. På menyn hittar du även ett urval av ostar och chark, då det är en trevlig start på kvällen att börja med snacks och en god drink innan huvudrätterna kommer till bordet. Boqueria har även en egen spalt för de vegetariska alternativen vid tapasrätterna så det ska vara lätt att hitta på menyn för dom som föredrar vegetarisk kost.

Sammanfattning

Boqueria beskrivs av kunder som ett trevligt ställe med trevlig stämning. God mat med mycket att välja mellan på menyn. Vem vet, kanske öppnas fler restauranger i framtiden?

Vill du ha mer information om restaurangen och vill kika själv på va de erbjuder på deras menyn, så kan du klicka här!

Du kanske också gillar…