Fläskfillé
Tips

Jennys matblogg

Jennys Matblogg, en populär matblogg som har blivit en favorit bland matälskare över hela Sverige. Här hittar du en mängd olika recept som sträcker sig från enkla vardagsrätter till mer avancerade gourmetmaträtter. Oavsett vad du letar efter kommer du att hitta något på Jennys Matblogg.

Jennys Historia

Jennys Matblogg grundades för flera år sedan, när Jenny insåg att hon ville dela med sig av sina passioner för matlagning med andra människor. Hon började att experimentera med olika recept och tekniker i sitt eget kök och insåg snabbt att matlagning var något som hon verkligen älskade. Hon bestämde sig för att starta sin egen matblogg för att dela med sig av sina erfarenheter och inspirera andra att laga mat hemma.

Jenny är en passionerad matentusiast som älskar att laga mat och prova nya smaker. Hon har alltid varit intresserad av matlagning och har experimenterat med olika rätter sedan hon var en ung tjej. Med åren har hon utvecklat en unik stil av matlagning som kombinerar olika smaker och tekniker för att skapa spännande rätter som passar alla tillfällen.

Matbloggars historia

Matbloggar har blivit allt mer populära under de senaste åren, så som en vi själva är. Det finns nu en stor mängd bloggar som fokuserar på mat och matlagning. Bloggare som Jenny delar med sig av sina personliga erfarenheter och recept och ger sina läsare inspiration och motivation att prova nya rätter hemma. Matbloggar har också blivit ett viktigt verktyg för att främja hälsosamma matvanor och hållbar matlagning.

En av Jennys mest populära recept på hennes matblogg är hennes fläskfilegryta. Denna ljuvliga rätt är full av smak och är enkel att göra, vilket gör den till en favorit bland läsarna. Jenny använder färska örter och kryddor tillsammans med saftig fläskfilé och grädde för att skapa en härlig kombination av smaker och texturer. Det här receptet är ett perfekt exempel på Jennys matlagningsteknik som kombinerar olika smaker för att skapa en unik och välbalanserad rätt.

Receptet

Jennys fläskfilegryta är en läcker rätt som är lätt att laga och full av smaker. Här är receptet:

Ingredienser:

 • 600 gram fläskfilé
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 dl grädde
 • 2 dl vatten
 • 2 msk kalvfond
 • 2 tsk paprikapulver
 • 2 tsk timjan
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar
 • Smör eller olja till stekning

Gör så här:

 1. Skär fläskfilén i bitar och krydda med salt och svartpeppar.
 2. Skala och hacka löken och vitlöken.
 3. Bryn fläskfilén i smör eller olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har en fin yta. Ta ut köttet och lägg åt sidan.
 4. Fräs löken och vitlöken i samma stekpanna tills de mjuknar och börjar få lite färg.
 5. Tillsätt paprikapulver, timjan och kalvfond och rör om.
 6. Häll i grädde och vatten och rör om tills allt är blandat.
 7. Låt såsen sjuda i cirka 5 minuter tills den tjocknar.
 8. Tillsätt fläskfilén i såsen och låt det hela koka ihop i ytterligare några minuter tills allt är genomvarmt.
 9. Servera din fläskfilegryta med ris, potatis eller något annat gott tillbehör.

Jennys fläskfilegryta är en fantastisk rätt som passar både till vardags och till fest. Genom att använda färska örter och kryddor tillsammans med grädde och kalvfond, skapar Jenny en rik och smakfull sås som är perfekt att servera tillsammans med saftig fläskfilé. Prova detta recept själv och du kommer snart att förstå varför det är en av de mest populära rätterna på Jennys Matblogg!

Avslut

Sammanfattningsvis är Jennys Matblogg en fantastisk resurs för alla som är intresserade av matlagning och recept. Med ett brett utbud av recept som sträcker sig från enkla vardagsrätter till mer avancerade gourmeträtter finns det något för alla här. Jennys passion för matlagning och hennes unika stil gör henne till en av de mest populära matbloggarna i Sverige (Så länge ni inte glömmer bort oss då givetvis!), och hennes fläskfilegryta är ett perfekt exempel på hennes expertis när det kommer till matlagning. Besök Jennys Matblogg idag för att upptäcka nya spännande rätter och få inspiration till din egen matlagning!

Du kanske också gillar…