Recept Lunchlådan

RECEPT: Vegetarisk lasagne

Hej alla restaurangälskare! Kände mig tvungen att dela med mig av ett recept idag, då jag precis hittat ett av mina favoritrecept som funkar perfekt när du vill ha en go middag och samtidigt ha massviss över till resten av veckan. Lasagne passar alltid bra i matlåda, så varför inte blanda in pasta där också?

  1. Koka pastan (Detta kommer ej att täckas längre fram. Vill du veta hur du kokar pasta? Läs mer här!

Ingredienser (2 personer)

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 krm oregano
  • 4 lasagneplattor
  • 125g keso
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk matfett (till formen)

Instruktioner

Koka potatisen:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skala, skölj och riv moroten.
  4. Skala och pressa eller hacka vitlöksklyftan
  5. Blanda lök, morot, vitlök, krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och oregano i en kastrull och låt såsen sjuda i 5 min.
  6. Riv osten
  7. Smörj en ugnssäker form
  8. Varva tomatsås, lasagneplattor, keso och hälften av osten i formen.
  9. Strö resten av osten över.
  10. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Såhär får du en enkel och smidig vegetarisk lasagne för hela familjen, som även räcker till dagarna efter om du gör de i lite större skalor!

Du kanske också gillar…