Eatnam i Stockholm
Restauranger

Eatnam – en introduktion till den populära vietnamesiska restaurangkedjan

Eatnam är en restaurangkedja som har gjort succé bland matälskare i Stockholm. Men hur började det hela egentligen? Historien bakom Eatnam är faktiskt ganska intressant. Grundarna av Eatnam, ett par från Vietnam som flyttade till Sverige för flera år sedan, kände att det saknades en plats där man kunde hitta äkta och autentisk vietnamesisk mat. De bestämde sig för att ta saken i egna händer och startade sin första restaurang på Odenplan år 2014. Eatnam blev snabbt populärt bland lokalbefolkningen och ordet spreds snabbt.

Med sitt stora utbud av autentisk och läckert tillagad vietnamesisk mat har Eatnam blivit en populär destination för matälskare och nyfikna gourmeter. Här är allt du behöver veta om Eatnam och dess ursprung.

Hur blev Eatnam till?

Eatnam grundades av en grupp vänner med en passion för matlagning och en vilja att introducera svenskar för den underbara smaken av vietnamesisk mat. Genom att ta med sig sina egna recept och ingredienser från Vietnam, skapade de en unik och autentisk upplevelse för gästerna.

Vietnamesisk mat – Historien

Vietnamesisk mat har funnits i Sverige sedan början av 1970-talet, när de första vietnamesiska flyktingarna kom till landet. Dessa flyktingar introducerade den svenska matkulturen till nya smaker och rätter som sedan har fått en allt större popularitet.

Sedan dess har vietnamesisk mat blivit allt mer populärt i Sverige, och idag finns det flera vietnamesiska restauranger runtom i landet. Vietnamesisk mat är känd för att vara hälsosam och balanserad, med en betoning på färska grönsaker, kryddor och örter. Det finns också många vegetariska och veganska alternativ, vilket gör vietnamesisk mat till en populär destination för dem som söker hälsosamma alternativ till köttbaserade rätter.

Eatnam är en av de restauranger i Sverige som serverar autentisk vietnamesisk mat. Med en lång historia av traditionell matlagning och ett stort utbud av rätter, är Eatnam en populär destination för dem som söker en smak av Vietnam i Sverige.

Var finns Eatnam-restauranger?

Eatnam har flera restauranger runt om i Stockholm, inklusive en på Odenplan och en på Södermalm. Restaurangerna har en modern och minimalistisk inredning som skapar en avslappnad och mysig atmosfär, perfekt för en trevlig middag med vänner eller familj.

Här är en lista över de restauranger som Eatnam har i Stockholm:

  • Eatnam Odenplan
  • Eatnam Södermalm
  • Eatnam Hornstull
  • Eatnam Farsta
  • Eatnam Kungsholmen
  • Eatnam Skanstull
Bra att veta beroende på när du läser detta, är reglerna när de kommer till Corona-pandemin. Dessa restriktioner har nu i skrivande stund släppts, även om många ställen håller kvar vissa åtgärder.

Vietnamesisk mat på Eatnam

Vietnamesisk mat är känd för sin användning av färska ingredienser och balanserade smaker. På Eatnam hittar du allt från traditionella rätter som pho och banh mi till moderna vietnamesiska fusionrätter. Här är några av de populäraste rätterna på Eatnam:

  • Pho – en mustig och smakrik nudelsoppa med biff eller kyckling.
  • Banh mi – en baguette fylld med kött, grönsaker och kryddor.
  • Bun cha – grillade fläskköttbullar serverade med risnudlar och färska grönsaker.
  • Goi cuon – färska vårrullar med räkor, fläskkött och grönsaker.

Eatnam har också ett stort urval av vegetariska och veganska alternativ på menyn, så alla kan njuta av den goda maten.

Vad är de kända för?

Vietnamesisk mat är känd för sin balans mellan sött, salt, surt och umami. En delikatess som ofta dyker upp på Eatnams meny är den klassiska rätten Pho, som är en buljongbaserad nudelsoppa med olika sorters kött eller grönsaker. Andra populära rätter på Eatnams meny inkluderar grillad kyckling, vårrullar och banh mi, en typ av vietnamesisk baguette fylld med olika sorters fyllning.

Förutom maten, har Eatnam även ett bra urval av drycker, inklusive friska och uppfriskande drinkar såsom Lime & Mint eller Iced Tea med passionsfrukt. Deras drinkmeny har också något för den som vill njuta av något starkare med ett brett utbud av öl, vin och cocktailer.

Om du vill ta en titt på Eatnams meny innan du besöker en av deras restauranger kan du besöka deras hemsida, där de har en online-meny tillgänglig.

Sammanfattningsvis vill jag påpeka att Eatnam en restaurangkedja som erbjuder en autentisk vietnamesisk matupplevelse. Från deras början på Odenplan har de spridit sig runt om i Stockholm och har blivit en av de populäraste vietnamesiska restaurangerna i staden. Med en meny full av utsökta och autentiska rätter, och flera olika platser runtom staden, är Eatnam ett utmärkt val för den som vill utforska vietnamesisk matkultur.

Du kanske också gillar…